kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Cenazede siyasi istismar yaptılar"

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Cenazede siyasi istismar yaptılar"
Bodrum'da geçirdiği trafik kazasının ardından yaşamını yitiren sanatçı Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, cenaze töreninde siyasi istismarda bulunanlar olduğunu belirterek, "Bu konularda uzman olanlar, şehit cenazelerini kullanarak bunun üzerinde politika yapmak isteyenler, bunu oğlumun cenazesinde de yaptılar. Ben istiyordum ki alkışlarla şarkılarla şiirlerle, oğlumun şarkılarıyla uğurlayalım" dedi.

Baba Akarsu ANKA'ya yaptığı açıklamada, Barış'ı "en kötü şartlarda 68 ve 70 kuşağının dostluk ve paylaşım ruhuyla" yetiştirdiğini söyledi. UNESCO tarafından "barış yılı" ilan edilen 1979'da doğan oğlunun adını, bu nedenle "Barış" koyduğunu anlattı ve "Bu ülkenin barışlara çok ihtiyacı var. Hayatımı barış mücadelesine adadım" dedi.

"YAPMAMIZ GEREKEN BARIŞ BAYRAĞINI YÜKSELTMEK"

Akarsu, duygularını şöyle dile getirdi:
"Ben oğluma her halk çocuğu gibi biri olduğunu söyledim. 'Kendini bozma hiçbir zaman' diye öğüt verdim. Hayatının hiçbir döneminde rol yapmadı, hiç değişmedi, kendi gibi oldu. Bundan sonra oğlumun adına yakışır şekilde bir baba olarak gereken her şeyi yapacağım. Benim yıllarım barış kavgasıyla geçti. Şimdiye kadar barış için yüreğimi ortaya koymuştum, ama bundan sonra bir şeylerin düzelmesi için canımı koyacağım. Trafik kazaları ve terör nedeniyle insanların öldüğünü duyduğum zaman gözlerim yaşarırdı, çok hüzünlenirdim, ama şimdi geldi bizi buldu. Barış adeta Bodrum'un maskotu olmuştu. Bodrum'da birçok sanatçı var, ama oğlum halktan büyük bir sevgi gördü. Orada herkesi kucakladı, kimseyi ayırmadı, halktan kopmadı. Bizim şu anda yapmamız gereken barış bayrağını yükseltmek. Önce barış. Barış olmadan hiçbir şey olmaz."

"PARTİ AYIRMIYORUM AMA TERS GELDİ"

Akarsu, şehit cenazeleri üzerinden politika yapmak isteyenlerin, bunu oğlunun cenazesinde de yaptıklarına dikkat çekerek, tepkisini "Bıraksınlar siyasi emelleri için, oy için şehit cenazelerini sömürmeyi. Ben kızardım önceden ama en sonunda benim başıma da geldi. Oğlumun cenazesinde de bu olay yaşandı. Parti ayırmıyorum, ama bu bana çok ters geldi" sözleriyle dile getirdi.

Baba Akarsu, şunları söyledi:
"Bu konularda uzman olanlar, şehit cenazelerini kullanarak bunun üzerinde politika yapmak isteyenler, bunu oğlumun cenazesinde de yaptılar. Ben istiyordum ki alkışlarla şarkılarla şiirlerle, oğlumun şarkılarıyla uğurlayalım. Ama bazı şeyler öyle gelişti ki, artık o anda tepki gösteremedik. Tepki gösterseydik bazı yanlış anlaşılmalara neden olabilirdi. Bir şeyler söylemeye çalıştım, fakat sesimi duyuramadım. Orada bu işin yapılmaması gerekiyordu. Benin oğlum inançlı bir çocuktu. O inancı barış severlerin duası gökyüzünü kapladı ama geçerli olmadı. Ama cenaze merasiminde onun yapılması benim ağırıma gitti."

Barış Akarsu'nun kaza geçirdiği kavşakta eylem yapacağını söyleyen, baba Akarsu, "Trafik kazasında terör olaylarında çok canlar yandı. Çok kayıplar verdik. Ben o barışın öldüğü kavşağa eyleme gideceğim. O kavşağı yutturacağım onlara. Oraya her an kaza oluyor diye ambulans koymuşlar, ama diğer önlemlerin hiçbiri yok" diye konuştu.

(ANKA)