kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tuğba Özay, Çevre ve Orman Bakanı'nı istifaya davet etti

CHA
Yeni Haber
Antalya'nın Manavgat ilçesi Bucakşıhlar köyünde çıkan orman yangınında manken Tuğba Özay'ın çiftliği de zarar gördü.

Turizm beldesi Manavgat'ın Bucakşıhlar köyünde çıkan yangında manket Tuğba Özay'ın 14 dönüm arsa üzerine kurulan çiftliğinde hayvan barınağı kulübesi ile havuzunun şezlongları yandı. Yangın haberini duyar duymaz İzmir'deki bir proğramını iptal ederek Bucakşıhlar köyüne gelen Tuğba Özay, çiftliğinin etrafındaki çam ağaçlarının yandığını görünce anne ve babasına sarılarak ağladı. Geçen yıl aynı tarihlerde de Bucakşıhlar'da yangın çıktığını belirten Özay, yanan ormanlık alanı göstererek, 'benim ve köylülerin hayalleri yandı' diyerek anne ve babası İlhan-Duygu Özay çiftine sarılarak gözyaşı döktü.

Türkiye'de özellikle temmuz ve ağustos aylarında ormanların kasıtlı olarak yakıldığına dikkat çeken Tuğba Özay, orman yangınlarının arkasında Rus mafyası olduğunu iddia etti. Tuğba Özay, "Maalesef her ülkemizde Kıbrıs büyüklüğünde toprağımızı erozyona kurban veriyoruz. Ormanlarımızı binbir emekle yetiştiriyoruz, bu sefer de çıkan yangınlarla binlerce akciğerimiz yanıyor. Köyümde çıkan yangınla ilgili bilgi almak için sabahtan bu yana Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye ulaşmaya çalıştım. Fakat bir türlü ulaşamadım. Buradan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi istifaya davet ediyorum. Görevini yapmayan bir bakanın görevi başında durmasının bir anlamı yok. Niçin birilerinin villaları yanmıyor da, benim çiftliğim ve köyüm yanıyor. Yetkililer bunun cevabını vermeli." diye konuştu.

Tuğba Özay, yangında hasar gören Boncuk isimli kedisi ile Yiğit isimli köpeğine sarılarak dakikalarca ağladı.

Yangın çıktığında çiftlikte bulunduklarını ifade eden Duygu-İlhan Özay çifti, orman yangın bir anda köyü kaplayınca korkulu anlar yaşadıklarını ifade etti. Köylüler ile birlikte yangın söndürme çalışmalarına katıldıklarını belirten anne Duygu Özay, yangının çiftliğin etrafını sarması ile birlikte sıcaklıktan villanın camlarının bir bir patladığını anlattı.