kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu kampta sakız yasak çim suyu içmek serbest!

Bedia Ceylan Güzelce
Türkiye'de yalnızca detoks üzerine hizmet veren tek yer olan Bodrum Türkbükü'ndeki The Life-Co'da bol bol taze sıkılmış çim suyu içiliyor. Böylece bedeniniz dinleniyor ve oksijene doyuyor..
Detoks kampları, sizi günlük hayatın stresinden olabildiğince uzaklaştırmak üzerine kurulu. Birçoğu rezervasyonunuzu yaptırırken, mümkünse dizüstü bilgisayarınızı ve cep telefonunuzu yanınızda getirmemenizi rica ediyor. Bunun nedeni, dış dünya ile bağlantınızı kısa bir süre için kesmeniz ve bütünüyle kendi içinize dönebilmeniz. Bodrum Türkbükü'ndeki The Life-Co detoks merkezinde de deniz kenarında ve sessiz bir ortamda detoks yapılıyor. Merkezin Genel Koordinatörü Gül Kaynak, "Biz burada kaldıkları süre boyunca insanların sakız bile çiğnememelerini istiyoruz" diyor. Bu şekilde sindirim sistemi durduruluyor ve gün boyunca mide, bağırsak çevresinde yoğunlaşan kan, bütün vücudu dolaşabiliyor. Böylelikle hücreler yenileniyor, vücut ihtiyacı olan oksijene yeterli miktarlarda ulaşabiliyor.

BAĞIRSAĞIM TEMİZLENİYOR!
The Life-Co; Türkiye'de yalnızca detoks üzerine hizmet veren tek yer. Bodrum'daki merkezde 365 gün hizmet veriliyor ve dört ya da yedi günlük programlar ile detoks yapılıyor. Merkezde daha başlangıçta elinize içinde nane yaprakları ve limon dilimleri bulunan, kocaman bir bardak ph değeri yüksek, alkalize edilmiş su veriliyor. Sonra rutin akış başlıyor. İlk adım; 'kolema' denen, kalın bağırsak temizliği oluyor. Sonrasında taze sıkılmış meyve suyu, yanında destekleyici vitaminler alıyor ve yogaya geçiyorsunuz. Yoga, detoks programında olmazsa olmazlardan biri. Vücudu arındırma süreci ona yeni alışkanlıklar kazandırmak için de elverişli bir ortam yaratıyor. Hem bedensel hem ruhsal arınmayı amaçlayan detoksçular, yoga ve meditasyonla bunu mümkün kılıyor.

CANLI ENZİM DEPOSU
The Life-Co'nun misafirlerine ikram ettiği en ilginç sıvı çim suyu! İçeceklerin hazırlandığı barın hemen yanında yetiştirilen buğday çimleri, makasla kesiliyor ve bir sıkacaktan geçirilip taze taze içiliyor. Tadı uzun süre ağzınızdan gitmeyen, dolaşım sistemini harekete geçiren ve yağ yakımına katkıda bulunan çim suyu, koyu kıvamlı bir içecek. Çim kokusuna belki de hiç bu kadar yaklaşmadığınız için başta itici gelebilen içecek, sonrasında keyifli bir hale dönüşebiliyor. Tam bir canlı enzim deposu olan çim suyu; klorofil desteği sağlıyor, içinde bol miktarda aminoasit bulunduruyor ve dünyada 'süper besin' olarak anılıyor. Evde kendiniz de yetiştirebileceğiniz buğday çimini, bir çiçekçiden ya da tohumcudan alabilirsiniz.