kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsminin Mehmet Can olduğunu söyleyen bıçaklı saldırgan, kelepçelenerek etkisiz hale getirildi.

İETT otobüsünde maganda dehşeti

Serdar CANIPEK / MERKEZ
İETT otobüsünde cep telefonu ile konuştuğu için uyarılan bir kişi, önce şoförü, sonra bir kadını bıçakladı. Kaçan saldırganı vatandaşlar yakaladı..
Eyüp Yeşilpınar'dan aldığı yolcularıyla birlikte dün akşam saatlerinde Vezneciler'e doğru seyir halinde olan Yeşilpınar-Vezneciler İETT otobüsünde cep telefonu ile konuşan bir yolcuyu, önce Havva H. adlı kadın yolcu uyardı. Uyarılara rağmen, yanında bulunan arkadaşıyla birlikte telefonla konuşmayı sürdüren yolcuyu daha sonra otobüs şoförü uyardı. Bunun üzerine yanındaki arkadaşıyla birlikte şoförle tartışmaya başlayan yolcu, tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle cebinden çıkartarak şoförün üzerine yürüdü. Ardından da İETT şoförünü kalçasından üç kez bıçakladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binasının tam önünde yaşanan olay sırasında bıçaklı şahıs, kendilerini uyaran yaşlı kadının kızını da bacağından bıçakladı. Olayın ardından iki şahıs otobüsten inerek kaçmaya başladı. Otobüs şoförünü ve kadın yolcuyu bıçaklayarak kaçmak isteyen şahıs araba çarpıp yere düşünce çevredeki vatandaşlar ve belediyenin güvenlik elemanları tarafından suç aleti ile birlikte yakalandı.

ÇANTAYLA DÖVDÜ
Belediye güvenlik görevlilerinin kelepçe takarak etkisiz hale getirdiği şahıs, çevredeki vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Bu sırada kızı bıçaklanan Havva H., saldırganı çantası ile dövmeye çalıştı. Yaralanan şoför ve kadın yolcu Şehzadebaşı Polikliniği'ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılar, hastaneye sevkedildi. Bir süre yüzü koyun şekilde yerde tutulan bıçaklı şahıs da, aynı polikliniğe götürülerek tedavi altına alındı. Üzerinden kimliği çıkmayan saldırgan polise isminin önce Hasan Can, sonra Mehmet Can olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları