kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Teslim olmak yerine ölürüz'

Pakistan'da isyan başlatan Lal Mescidi beş gündür polis kuşatmasında. İmam 'Boyun eğmeyiz' dedi..
Pakistan ordusu başkentte Taliban yanlısı radikal dincilerin başlattığı direnişi kıramıyor. Bütün dünyanın canlı izlediği İslamabad'daki Lal Mescidi adlı camideki kuşatma beşinci gününe girdi. Bir kaleyi andıran camiye kendilerini kilitleyen radikaller, 'şehit' olana kadar savaşacaklarını duyurdu.

'İÇERİDE CESETLER VAR'
İki gündür bazı öğrenci ve din adamlarının teslim olmasına, imamın ele geçirilmesine rağmen dün yine silahlar konuştu. Camide süren eylemi, çarşaf içinde kaçarken yakalanan imamın kardeşi ve aynı zamanda yardımcısı olan Abdürraşid Gazi yürütüyor. Gazi, "Şehit olabiliriz. Başlarımızı kesmelerine hazırız. Ama boyun eğmeyeceğiz" dedi. Hasta annesi ve baldızının çıkmasına izin verilmesi karşılığında askerlerle pazarlığa oturabileceğini açıklamıştı.

KADINLARI KALKAN YAPTI
Etrafı tel örgülerle çevrilip zırhlı araçlarla kuşatılan camiden kaçan 15 yaşındaki Eşref Swati adlı öğrenci, "Benimle birlikte bir kız da çıktı. Su ve yiyecek tükenmek üzere. Yaralıların durumu ağır. Cesetlerden yayılan koku her yeri sardı" dedi. AP'nin telefonla bağlandığı camideki liderlerden Abdül Kayyum da, havan toplarından 27 kız öğrencinin öldüğünü öne sürdü. Pakistan ordusu, içerde Keşmir ve Afganistan'da savaşmış ağır silahlı 60-70 eylemci olduğunu söylüyor. 600 kadın öğrenci kalkan olarak kullanıldığı için operasyon yerine kuşatma yapıyor.
Haberin fotoğrafları