kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar’dan hodri meydan : Canlı yayında tartışalım

ANKA
Yeni Haber
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar Eskişehir mitinginde terörle mücadele konusunda AKP ve diğer partileri eleştirerek "Türkiye'nin üzerine gelecek tehlikenin arkasında hangi güç var, hangi örgüt var. Gölgenin arkasını bilen varsa televizyonda çıkalım tartışalım" dedi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Eskişehir Oduncupazarı Meydanı'nda yapılan mitingde halka hitap etti. Halkı eşi Emel Ağar'la birlikte selamlayan Ağar yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunda hem iktidarı hem de diğer partileri eleştirdi. Terörle mücadeleyi ABD'ye havale etmekle suçlayan Ağar şöyle konuştu:

"Birileri terörle mücadeleyi ABD'ye havale etmeye kalktı. Altında kaldı. Bas bas bağırıyor. Birileri de çok bağırınca bir şey olur sanıyor. Siz evinizde otururken ben dağında, ovasında göğsümü siper ettim. Onların terörle mücadeleden anladığı, danışmanların bile okumakta zorlandığı rakamlar ve notlardan ibarettir. Ben Türkiye'nin her dağını, her ovasını bilirim. Türkiye'nin önüne gelecek tehlikenin arkasında hangi güçler, hangi örgütler var? Gölgenin arkasını bilen varsa televizyonda çıkalım tartışalım. Onlar devlet yönetiminde söze başlarken, ben doktoramı bitirmiştim"

DP İKTİDARINDA SİLAHLAR PATLAMAYACAK

Terörle mücadelenin ciddi, akıl ve yürek işi olduğunu kaydeden Mehmet Ağar, terörün laf yetiştirerek çözülemeyeceğini söyledi. Ağar "Terörle mücadele çocuk oyuncağı değil, birbirine laf yetiştirme işi değil. Terörle mücadelenin tarihi var, bilmiyorsanız oturun okuyun, Herkes emin olsun DP'nin, Mehmet Ağar'ın iktidarında Türkiye'de silahlar patlamayacak. Şehit cenazelerine son vermeye ant içerek iktidara geliyoruz. Türkiye terörün, silahların olmadığı bir ülke olacak" diye konuştu.

CUMHURİYET DE BİZİM DİNİMİZ DE BİZİM

Türkiye'nin başörtülü- başörtüsüz diye bölünmek istendiğini kaydeden Ağar, Türkiye'nin başörtüsü üzerinden milleti bölmek isteyen bu anlayışı reddettiğini söyledi. Ağar, şunları söyledi:

"Millet arasında olmayan bir bölünmenin siyaseten de yapılmasına sonuna kadar karşı çıkacağız. Cumhuriyet de bizim, yüce dinimiz de bizim. DP milletin milli, manevi değerlerini, cumhuriyetin güzel değerlerini uyum içinde, kavga ettirmeden taşıyabilen yegane partidir. Hiç kimse değerlerin arkasına sığınarak siyaset yapmasın."

AKP UTANÇ DUVARINDA KAYBOLDU

Ağar, AKP iktidarının 4.5 yıldır tarımda uyguladığı politikaları da eleştirdi. İktidarın kendi çiftçisine vermediği primler yüzünden, Türkiye'nin yağ ithalat cennetine döndüğünü ifade eden Ağar, ".4.5 yıldır AKP utanç duvarında kayboldu. Çiftçiye vermeye kıyamadıkları ücreti, elin, gavurun yağ tüccarına vermeye tereddüt etmediler" dedi.

CUMKHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SİYASİ BİR MESELE

Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde, kendini mağdur ilan eden şaşkın bir iktidarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Mehmet Ağar, AKP'nin cumhurbaşkanını seçtirmeme taktiği oynadığını savundu. Meydanlarda söyleyecek söz bulamayanların kendini mağdur ilan ettiğini savunan Ağar şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi demokrasi meselesi değil, siyasi bir meseledir. Parti içindeki çekişmeleri, birbirlerini ekarte etme oyunlarını mağduriyet diye sunuyorlar. Bunun bir siyasi oyun olmadığını millet anladı. Dışişleri Bakanlığı mağduriyet makamı olamaz. İktidardayken askerin başına çuval geçirildi. O çuval askerin başına değil sizin başınıza geçirildi. Türkiye'nin bayrakları her tarafta yırtılırken Başbakan'ın, Dışişleri Bakanı'nın çıtı çıkmıyordu. DP iktidarında içeride, dışarıda Türkiye'nin gururunu kıracak bir sözü söylemeye kimse cesaret edemeyecek."

Seçim öncesi "Müslüman cumhurbaşkanı seçtirmediler" şeklinde fısıltı yayıldığını belirten Ağar, Türkiye'nin pek çok yerinde görev yaptığını kaydetti ve "İnançlı bir insanın Ağar'dan şikayeti varsa, bütün görevlerini yapmamış sayacağım kendimi" dedi. Ağar kendisine karşı özür borçları olduğunu da söyledi.

MİTİNG NOTLARI

-Mitingin yapıldığı Oduncupazarı Meydanı'nda Ağar'ın konuşması sık sık "Başbakan Mehmet" sloganlarıyla kesildi.

-Miting alanında özellikle terörle mücadele konusunda hükümet yuhalanırken, "Ağar gelecek terör bitecek" "Vur vur inlesin Erdoğan dinlesin" "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar miting konuşmasında Eskişehirspor'un durumuna da değindi. "Hükümetin yalan rüzgarına buradaki adaylar da uymuş" diyen Ağar mitinge katılanlarla birlikte Eskişehirspor için tezahürat yaptı.