kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kutan: Millet AKP'yi de CHP'yi de sandığa gömecek

Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Bu aziz millet, 22 Temmuz'da sandıklara öyle bir hınçla gidecek ki AKP'yi de CHP'yi de sandığa gömecek'' dedi.

Recai Kutan, Balıkesir Kuvayi Milliye Alanı'nda partisince düzenlenen mitingde, AK Parti ve CHP'nin, ''bir inat uğruna'' yazın en sıcak günlerine seçim tarihi koyduklarını söyledi.

4 Kasım'ın seçim için en uygun tarih olduğunu ifade eden Kutan, ''Onlar için vatandaş önemli değil, onlar için siyasi menfaat herşeyin önüne geçiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu aziz millet, 22 Temmuz'da sandıklara öyle bir hınçla gidecek ki AKP'yi de CHP'yi de sandığa gömecek'' diye konuştu.

Kutan, ''muhafazakar demokrat'' olduğunu söyleyen AK Parti'nin, milletvekili aday listeleri başlarına solcuları, ''solcuyum'' diyen CHP'nin ise sağcıları koyduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O zaman şu soruyu sormakta haksız mıyım? Aranızda ne fark var? Biz yıllardan beri diyoruz, bu CHP ile AKP, aslında temel görüşler bakımından birbirinden farklı değil. Başka hangi delillerimiz var? AKP, IMF'ci mi? Evet. CHP, IMF'ci mi? Evet. AKP, ABD, AB ve İsrail'i kendilerinin en yakın dostu görüyor mu? Evet. CHP de aynı şeyi yapmıyor mu? O zaman aralarında ne fark var?''

1980 öncesinde Süleyman Demirel'in ulusun önüne çıkarak, ''Aman ha oyları bölmeyin, yoksa komünistler gelecek'' dediğini öne süren Kutan, şöyle devam etti:

''Şimdi CHP ile AKP arasında bir kayıkçı kavgası başladı. AKP diyor ki (Aman ha, oyları bölmeyin, bütün sağcılar gelin bende toplanın yoksa CHP gelecek), CHP ne diyor (Aman ha sol oylar bölünmeyin, yoksa irtica hortlayacak, laiklik elden gidecek). Cumhurbaşkanlığıyla ilgili kavga çıkardılar. En sonunda (AKP mağdur edildi) propagandası yapıldı. Mağdur olan kim? Memur, işçi, çiftçi, esnaf ve sanatkar perişan. Bu kayıkçı kavgasıyla Türkiye'nin gerçek gündemini bir kenara ittiler. Mağdur olan AKP ve CHP değil, sizsiniz. 22 Temmuz tarihine kadar, sayın Erdoğan'ın dediği gibi yan gelip yatmak yok. Uyku yok.''