kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AĞ KOLU GİBİ... Emekli olan Ramazan Çelik, mesaisini kardeşinin yeniden seçilmesi için harcamaya başladı S

Van'daki slogan: AKP'ye oy yoksa yatak da yok

Nergis DEMİRKAYA
Bakan Çelik'in Van'da seçim çalışmalarını yürüten abisi Ramazan Çelik, kentteki AKP'li kadınların kocalarını "AKP'ye oy vermezsen yatak da yok" diye tehdit ederek partiye oy topladığını anlattı..
8 yıla yakın süre Milli Eğitim Bakanlığı yaparak, Hasan Âli Yücel'den sonra en uzun süre koltukta kalan bakan olan Hüseyin Çelik, seçim bölgesi olan Van'a fırsat buldukça gelip seçim çalışması yapıyor. Bu çalışmalarda en büyük yardımcısı ise ağabeyi Ramazan Çelik. Kardeşinin yeniden seçilmesi için kolları sıvayan Ramazan Çelik, Van'daki 7 milletvekilinin tamamını alacaklarını iddia ediyor. Bu iddiasının dayanağı olarak ise AKP'li kadınların bulduğu sloganı gösteriyor. Ramazan Çelik'in sözleri şöyle: "Kadınların yüzde 90'ı AKP diyor. Sosyal politikaların etkisi, yardımlar ve destek projelerinin buna katkısı büyük. Kadınlar eşlerini de AKP'ye oy vermeye çağırıyor. Bunun için bir slogan da bulmuşlar: AKP'ye oy yoksa yatak da yok."

ÇELİK'İN PROJELERİ
Ağabeyi propaganda çalışmalarını yüklenirken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de seçimden sonraki projeler üzerine yoğunlaşıyor. YÖK'ün anayasayla değişeceğini, türban sorununun da uzlaşmayla çözüleceğini savunan Çelik'in SABAH'a verdiği mesajlar şöyle:

* Kıyamete kadar Milli Eğitim Bakanı kalacağım diye bir iddiam yok. Partimizde bu işi yapacak onlarca insan var. Mehmet Sağlam da bunlardan birisi. Takdir Başbakan'ın.

* Belli kurum ve insanların hassas olduğu konuları günlük politikanın malzemesi yaparak birbirimizi hırpalamanın anlamı yok. Meydanlarda da 'türbanı çözeceğiz' demiyoruz. Birbirimizi ikna edinceye kadar, alışarak uzlaşarak bu işin götürülmesi lazım.

* Erdoğan Teziç'in 'Onlar millet iktidarı, biz devlet iktidarıyız' sözü demokratik bir ülkede telaffuz edilecek bir şey değil. Köşk seçimlerinde yapılanlar ile YÖK Yasası değişikliği süreçlerinde benzerlikler var. Millet iradesinin devlete hâkim olmasını istemeyen seçkinci bir azınlık kendi fildişi kulelerinin muhafazası için çaba harcıyor. Türkiye'de herkes YÖK'ün bu haliyle gitmeyeceğini söylüyor. Biz demokratik bir anayasa vaat ediyoruz. Yükseköğretimle ilgili 130-131'inci maddeler değişecek.

* 'ÖSS'yi kaldıracağız' diyerek CHP büyük gaf yaptı. Bundan daha komik bir iddia olamaz. ÖSS'nin şeklini, adını, içeriğini, yapılma aralığını değiştirebilirsiniz. Ama kaldıramazsınız.