kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP'nin önceliği idam değil F Tipi

Uğur BECERİKLİ / ANKARA
AKP ile MHP arasında "Öcalan'ın idamı" tartışması sürerken, MHP'nin bu konudaki önceliğinin idam olmadığı ortaya çıktı..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın MHP'ye yönelik "Size paketleyip verdiler, niye asamadınız?" eleştirileri ve sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Asacak ipin mi yoktu?" diyerek urgan göstermesiyle tırmanın gerilim sürüyor. Ancak yapılan idam tartışmalarına karşın MHP'nin öncelik verdiği konunun "idam" olmadığı ortaya çıktı. MHP'nin seçim bildirgesine, "Bugün İmralı'da özel misafir gibi ağırlanan ve siyasi kuryeler vasıtasıyla terör örgütünü hâlâ yönetebilen kanlı caninin İmralı misafirliğine son verilecektir" ifadeleriyle giren planı SABAH ele geçirdi.

ÖNCE NAKİL SONRA HÜCRE
Buna göre, MHP'nin iktidara gelmesi durumunda Öcalan İmralı'dan çıkarılacak ve F Tipi bir cezaevine nakledilecek. Öcalan'ın ayrı bir cezaevinde tutulmasının başlangıçta güvenlik amaçlı olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, artık buna ihtiyaç kalmadığı halde hâlâ İmralı'da tutulmasının "siyasi mahkûm" görüntüsü verdiğini savundu. Vural şöyle konuştu: "Biz onun siyasi mahkûm gibi özel şartlarda tutulmasına son vereceğiz. F Tipi cezaevine gidecek ve hücrede, diğer kendisi gibi ağır suç işlemiş suçlularla birlikte döktüğü kanların hesabını verecek. Vadesi gelinceye kadar hücreden çıkamayacak."