kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çiçek: Tezkereye "Evet" derim

Yeni Haber
Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TBMM'nin, Kuzey Irak'a asker gönderilmesini öngören bir tezkere çıkarması halinde kendi oyunun ''Evet'' olacağını belirterek, ''Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti bunun değerlendirmesini yapıyor. Gerektiği zaman da bunu çıkarır, bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın'' dedi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu AK Parti Ankara Milletvekili adayları Kızılay'da yürüyerek halka çiçek sundu. Yürüyüş öncesi, gazetecilerin, Kuzey Irak'a asker gönderilmesini öngören olası bir tezkereye ilişkin sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek, ''Tezkere gelmesi halinde benim oyum 'Evet'tir. Bunda hiçbir tereddüt yok. Bütün milletvekillerimiz de tereddütsüz buna 'Evet' oyunu verir'' diye konuştu. Meselenin, tezkerenin gelip gelmemesi meselesi olmadığını ifade eden Çiçek şunları kaydetti: ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun hükümeti bu tezkerenin ne getireceğini ne götüreceğini iyi hesap eder, edecektir. Ondan sonra kararını verdiği anda da tezkere meselesi bir saatlik iştir. Bunun böyle bilinmesi lazım. Türkiye 24 defa sınır ötesi operasyon yapmış bir ülkedir. Bunun tecrübesine sahiptir. Bunun ne anlam ifade ettiğini en iyi bilen bizim devletimizdir. Ve onun arşivindeki bilgiler, belgeler bunu açıkça da ortaya koyar. Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti bunun değerlendirmesini yapıyor. Gerektiği zaman da bunu çıkarır, bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın''

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN ANKARA'LILARA ÇİÇEK

AK Parti Ankara Milletvekili adayları ve partililer daha sonra Akay Caddesi girişinden Sıhhiye'ye kadar yürüyerek halkla selamlaştı ve halka çiçek dağıttı. Yürüyüşe, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, aralarında Nazmi Haluk Özdalga, Ahmet İyimaya, Zeynep Dağı, Mehmet Zekai Özcan, Haluk İpek, Yadigar Gökalp, Ahmet Sinan Poyraz, Sebahittin Korkmaz, Nazlı Ergül, Hasan Kaşikara, Avni Erdoğan ve Metin Çinar'ın da bulunduğu AK Parti milletvekili adayları, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge ve pek çok partili katıldı. Milletvekilleri yolda yürüyen halkın yanı sıra, iş yerlerine girerek esnafa ve Kızılay bölgesindeki polislere de çiçek verdi.