kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: İp tartışması yanlış bir tartışma

Şenol ATEŞ / NEVŞEHİR
Nevşehir'de konuşan CHP lideri, "Önemli olan her gün şehit verilirken terörün geçmişi değil, bugünü ve geleceğidir. Hükümetin terör konusunda yatacak yeri yok" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında devam eden ve Türkiye'nin gündemine oturan "İp tartışması" nın yanlış olduğunu söyledi. Baykal, "Önemli olan, her gün şehit verilirken terörün geçmişi değil, bugünü ve geleceğidir. Hükümetin terör konusunda yatacak yeri yok. Baştan aşağı gevşek" dedi. Baykal, Nevşehir'e giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ile Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'ın asılması tartışmalarına ve birbirlerine 'Öcalan'ı asacak ip verme' polemiğinin hatırlatılması üzerine Baykal, şunları söyledi: "Bu konunun idam tartışmalarına indirgenmesi çok yanlış. Bu konu terörle mücadelede etkin, tutarlı bir politikanın uygulanamaması ile ilgili. Terör örgütü elebaşısı yakalanmıştır. Şimdi terörle mücadelede etkin bir yol izlenmesi gerekiyor. Olmayan bu. Her gün şehit veriliyor. Buna son vermenin bir yolunu bulmalıyız. İp tartışması yanlış bir tartışma. Önemli olan her gün şehit verilirken terörün geçmişi değil, bugünü ve geleceğidir. Hükümetin terör konusunda yatacak yeri yok. Baştan aşağı gevşek."

"MADIMAKLAR OLMASIN"

Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Erdoğan ve Gül ile Kayseri'de mitinge katılması hatırlatılınca da, "Erdoğan Arınç'ın oraya gelmesinde 'Sorumluluğum yok' demek istiyor. Her mitingde TOKİ'nin kullanılması, Başbakanlık uçağı ve araçlarının, olanaklarının kullanılması Meclis Başkanı'nın mitinge katılması hukuk ve demokrasinin AKP'de kaybolduğunu gösteriyor" dedi. Nevşehir'de coşkulu bir kalabalığa hitap eden Baykal, yine Erdoğan'a yüklendi. Baykal Madımak olayını hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Bakın dünya, Avrupa Ortaçağ karanlığını yaşarken, oluk oluk kan akarken bu topraklarda bizim atalarımız, büyüklerimiz '72 millet birdir, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlar kardeştir, hepsi birdir' demişlerdir. Bizim tarihimizde bir daha Madımaklar olmasın; Yunuslar Mevlanalar olsun." Baykal, "Kazan delik, ne yapmak lazım?" diye sorarken de şunları söyledi: "Delik kazanı lehimlemek lazım. Lehim dokunulmazlığın kaldırılması. Ben tüm arkadaşlarımdan adaylık sürecinde dokunulmazlığın kaldırılması için taahhüt de aldım. Biz dokunulmazlıkları kaldıracağız, dosyası olan milletvekilliği yapamayacak. Dosyası olan marş marş mahkemeye diyeceğiz."
Haberin fotoğrafları