kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyada değil Türkiye'de olmayı seçtiler!

Yurtdışında çok daha profesyonel şartlarda çalışma imkanları varken Türkiye'ye dönen dört oyuncunun nedenleri aynı: Burada malzeme iyi, hikaye de çok! ..
Burada haz duyuyorum
* Uzun dönem New York'ta yaşadım ve oyunculuk üzerine eğitim aldım. Okulun tiyatro kulüplerine katıldım. Üç kısa film ve pek çok tiyatro oyununda oynadım. ABD'deki en önemli şey özgürlüktür.
* Türkiye'ye oyunculuk ideallerim için değil, tatil yapmaya gelmiştim. Fakat gördüm ki, buranın da avantajları var. Yurtdışında yabancı olmak, yabancı bir Türk olmak dezavantaj ve onun savaşını vermek de zor.
* Türkiye'nin bekaret durumu beni heyecanlandırıyor. Burada yazılacak çok senaryo, yapılacak çok fazla film var. Hollywood'da siz sisteme entegre olmaya çalışıyorsunuz. Oysa önemli olan burada yaptığım işlerden haz almam.

Teknik eksikliğimiz yok
* Tire'de doğdum. Dokuz yaşımda Fransa'ya yerleştik. Tiyatroyu denemeye karar verdim. Ferzan Özpetek, 'Hücre 118' adlı oyunumda beni izledi ve 'Harem Suare'de oynamamı teklif etti.
* Türkiye teknik anlamda eksik değil, insanlar çalışkan. Bu ülkede hikaye çok, duygusal anlamda daha üstünüz.

Herkes çekip gider!
* Beş yaşında Almanya'ya gittim. 15 yaşıma kadar Almanya'da, 15'ten 18'e kadar Mısır'da, bir yıl da Amerika'da yaşadım. Oyuncu olma kararımla Fransa'ya geçip konservatuvar sınavlarını kazandım.
* Burada bir şeyler yapmak istiyorum. Çekip gitmeyi herkes yapar. Avrupa ya da ABD'nin bize ihtiyacı yok. Burada benim gibilere ihtiyaç var.

Müthiş edebi eserler var
* Burslu olarak Fransa'ya gidip, Paris Devlet Konservatuvarı Üniversitesi Gösteri Sanatları Bölümü'nde dört yıllık eğitim aldım.
* Müthiş edebi eserlerimiz, tarihimiz var. Buradaki malzemeden beslenebileceğimi düşünüyorum. Bu sektöre para girdiği takdirde bence iyi senaryolar yakalayabiliriz.
Haberin fotoğrafları