kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Accessorize

Yaz şıklığının sırları

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredince kadınlar için güzel ve bakımlı görünmek de zor bir hal alıyor. Ünlü modacılar bu ayki Harper's Bazaar dergisine yaz aylarında alımlı ve havalı görünmenin inceliklerini anlattı..
ALEV CİLİV
* Yazın özellikle kesimi rahat olan, üste çok oturmayan kıyafetler tercih edilmeli. Beyaz etek, elbise, pantolon kombinasyonları hayat kurtarıcıdır.
* Sıcak günler için ince dokulu tişörtler var. Bu sezonun modasına uygun uzun bluzlar da ideal bir seçim... Bluzların yüzde 100 model olanları tercih etmenizde fayda var.
* Dore, lame, bronz ve bakır tonlarında kemer, ayakkabı ve çanta kullanarak, canlı renklerdeki rahat penye elbiselere anında şıklık katabilirsiniz.
* Yaz aylarında ketenden uzak durun çünkü çok çabuk buruşur.
* Likralı kotondan yapılmış beyaz, haki ve lacivert pantolonları ve diz boyu etekleri kısa kollu beyaz gömleklerle kombinleyerek çok şık görünebilirsiniz. Ayrıca uzun zincir kolyeler her kıyafete anında şıklık katar.
* Ayakkabı seçerken kaliteden ödün vermeyin ve şık bir parça almaya özen gösterin. Şansımıza, bu yaz bol taşlı, mücevher görünümünde açık ayakkabılar bulmak çok kolay.
* Tatil şıklığı için bikini, güneş gözlüğü ve parmak arası sandaletler doğru seçilmelidir. Bu parçalarınız çok şık olursa, tepeden tırnağa beyaz giyseniz de stil sahibi görünürsünüz.

ARZU KAPROL
* Yaz aylarının vazgeçilmezleri uçuşan bir beyaz elbise, lame sandaletler ve hafif pembe bir ten.
* En sıcak günlerde bile hoş görünmenin anahtarı, üste yapışmayan bir kıyafet seçmek. Temiz ve taze görünümlü bir cilt de çok önemli!
* Vual, koton, ipek gibi sentetik olmayan kumaşlar seçilmeli.
* Çok dar ve terleten kıyafetler rüküş görünmenize neden olur.
* Yaz akşamlarında, biraz dekolte ve hafif ışıltılı, mevsimin ruhuna uygun, uçucu kumaşlardan yapılmış kıyafetler harika durur.
* Tatilde de stil sahibi görünmek için, bavulunuza beyaz keten elbise, siyah minik elbise, bol bol beyaz tişört, topuklu ve düz sandaletler koyun. Temel prensip, tatil kıyafetlerinin hafif ve uçuşan parçalardan oluşması ve hepsinin birbiriyle uyumlu olması.
* Gardırobunuza boyundan bağlı maksi elbiseler, gümüş renkli tişörtler, mantar topuklu sandaletler ve gümüş rengi Gucci ayakkabılar ekleyin.

ÖZLEM SÜER
* Bu yazın olmazsa olmazları, vual elbiseler, pantolonlar ve eğlenceli ya da optik desenli beyaz kısa üstler.
* Sıcak yaz günlerinde şık görünmek için fondötensiz makyaj, doğal görünümlü saçlar, açık renkli kıyafetler, hafif elbiseler ve platformlu ayakkabılar yeterli.
* Pamuklu, keten ve ipek karışımlı kumaşlar giyilmeli.
* Aksesuvar olarak neşeli, renkli modelleri tercih edin. Mesela canlı renkli büyük bir çanta olabilir.
* Rüküş görünmemek için ağır, abartılı kıyafetlerden ve yoğun makyajdan kaçının.
* Akşamları açık veya canlı, neşeli renkler tercih edilebilir. Dekolteli beyaz bir elbise, yaz davetleri için harika bir seçenektir. Ayrıca mini elbiseler moda.
* Bu yazın trendlerini yakalamak için gardırobunuza bol bol elbise, platformlu ayakkabılar ve büyük çantalar eklemelisiniz.
Haberin fotoğrafları