kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Olayla ilgili iki zanlı yakalandı.

Emlakçıya çıplak fotoğraflı şantaj

Müslim SARIYAR / MERKEZ
Satılık daire bakma bahanesiyle gittikleri evde emlakçıyla çıplak fotoğraflar çeken 3 kişi 2 kez şantajla para aldı. Şantajcılar üçüncü girişimde yakalandı..
İstanbul Sultanbeyli'de satılık daire aradığını söyleyen 3 kişiden biri çırılçıplak soyunarak emlakçı B.A.'ya sarılarak fotoğraf çektirdi. Emlakçıyı görüntüleri internette yayınlamakla iki kez tehdit edip 35 bin YTL alan zanlılar üçüncüde 150 bin YTL isteyince polis tarafından yakalandı. 2 kişi tutuklanırken, firarda bulunan diğer kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Sultanbeyli'nde 18 Haziran günü meydana gelen olay emlakçı B.A.'nın oğluyla Cumhuriyet Savcılığı'na şantajla kendisinden para istendiğini söyleyerek şikâyette bulunmasıyla ortaya çıktı.

SOYUNUP SARILDILAR
Hacı olduğu öğrenilen B.A.'nın başına gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Emlakçı B.A.'nın Sultanbeyli'deki ofisine gelen 3 kişi, satılık daire almak istediklerini söyledi. Müşteri görünümündeki bu kişilerle daireye giden ve üçü de erkek olan kişilerden birisi yan odada çırılçıplak soyunup aniden emlakçı B.A.'ya sarıldı. Bu sırada zanlılardan biri de fotoğraflarını çekti. Zanlılar emlakçıyı "Parayı vermezsen görüntülerini internette ve her yerde dağıtırız" diye tehdit etti. A.'yı bir gün sonra arayan bu kişiler, 15 bin YTL'yi Sultanbeyli mezarlığına bırakmasını istedi. A, istenilen parayı mezarlığa bırakıp fotoğraflarının bulunduğu CD'yi aldı. Ancak eve gittiğinde CD'nin içinin boş olduğunu gördü. A'yı ikinci kez arayan bu kişiler aynı şekilde 20 bin YTL daha aldı. Zanlılardan Faysal Yıldırım'ın oto hırsızlık, Sinan Altılar'ın ise sahte kimlik ve ruhsatsız silah kullanmak suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.