kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ajda Club’ın duvarları şu an boş. Ama mekanın işletmecisi ve üç ortağından biri olan Franko, eğer Ajda Pekkan’dan izin alabilirse duvarları Süperstarın fotoğraflarıyla süsleyecek.

Ajda'ya hayranlığı kulüp açtırdı, kokteylini de yapıyor

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Ajda hayranlığı gece yaşamının ünlü işletmecisi Franko ve ismini açıklamadığı iki arkadaşına Taksim'de bar açtırdı. Maskeli ve maskesiz eğlencenin hüküm sürdüğü mekanda, yakında Ajda bardaklarıyla Ajda kokteylleri müdavimlerine sunulacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ajda'ya hayranlığı kulüp açtırdı, kokteylini de yapıyor
Bir dönem Deniz Akkaya'nın gittiği 'gay kulüp' olarak nam salan Talimhane'deki Neo'nun yerinde sessiz sedasız bir aydır başka bir gece kulübü hizmet veriyor. Adı Ajda Clup. Lamartin Caddesi'nde bir bodrum katta hizmet veren kulüp, Ajda Pekkan'ın sıkı fanatiklerinden Franko (gerçek ismi bu değil ama camiada böyle tanınıyor) ve iki arkadaşı (İsimlerini vermiyor) tarafından ortaklaşa kurulmuş bir yer. Adını süperstar Ajda Pekkan'dan alan mekanı merak ettik, gidip kolaçan ettik. Mekanın hiçbir yerinde ünlü sanatçıyı hatırlatacak tek bir fotoğraf bile olmaması başta 'yanlış yere mi geldik' duygusu yarattı ama nedenini öğrenince Franko'ya hak verdik: "Açıldığımızda duvarlar ünlü sanatçının resimleriyle kaplıydı. Ama kendisinin izni olmadığı ve kanuni yollara başvurulacağı endişesiyle Hepsini kaldırdık."

* Ajda Club'ı açmaya nasıl karar verdiniz?
Ben burayı mekan açmak için hiç düşünmemiştim. Burada eskiden Neo adlı bir kulüp vardı. Ben de senelerdir işletmecilikle uğraştım ama hiç kendi dükkanım olmadı. Bir kulüp açmayı arzu ediyordum. Arkadaşlarım ısrarla "Burayı alalım ve birlikte açalım" dedi. Önceleri piyasanın çok kötü olduğu gerekçesiyle karşı çıktım. Ama sonra ben de istedim.

* Peki isminin Ajda Club olmasına nasıl karar verdiniz?
Bu dükkanın sahibi Yaşar isimli arkadaşımız isim ararken "Burayı Ajda yapmayalım da, Akta olarak yapalım" dedi. Okunuşu çirkin diye, Ajda isminde ısrar ettim. Ve mekanı Ajda Pekkan değil, Ajda olarak açtık. Şaziye, Cahide gibi isimler var. Bizimki de Ajda. İsim bulmamız gerekiyordu. Biz de onu koyduk. Mekandan kendisinin haberi var ve öğrendiğinde çok sevinmiş. İsimle ilgili bir problem çıkacağını sanmıyorum...

BURASI MARJİNAL BİR KULÜP
* Peki Ajda Hanım'ıın duvarlarda fotoğrafının olduğunu ama indirmek zorunda kaldığınızı söylediniz...
İlk açtığımız zaman kendisinin 10- 15 fotoğrafını biraraya getirerek girişe astık. Arkadaşlarımız onun fotoğraflarını bolca asmamızı hatta büyük bir fotoğrafını oturma bölümüne koymamızı istedi. Fakat kendisinin izni olmadığı için çekindik ve kaldırdık. Eğer izin verirse ve böyle bir şeyin kanuni bir problemi olmayacağını kendisinden öğrenirsek, seviniriz. Kulübün her yerinde fotoğraflarının görülmesini hatta slaytlarının oynamasını çok isteriz.

* Franko takma adınız mı yoksa gerçek mi?
Takma adım. Gece hayatında 20 senedir varım ve beni herkes böyle tanır. İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldum. Bir süre İtalya'da yaşadım. 'Prive' ve '14' isimli kulüpler de çalıştım. Şimdi de burası var.

* Burası gay kulüp mü?
Hayır. Mekanımız marjinal bir mekan ve ben burası için gay mekanı diyemem. Buraya her türlü insan gelebilir. Tek başına bayan ya da baylar da gelip, eğlenebilir. Kız arkadaşıyla bir erkek ya da ailesiyle bir bayan da girebilir. Burada rahatsız olmazlar.
Haberin fotoğrafları