kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şampiyon rallici Burcu Çetinkaya'nın dizleri de yaptığı 'ağır erkek sporu' yüzünden yara bere içinde.

Bazen bir kadın gibi yaşamayı özlüyorum

2006 Türkiye Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya, "Benim için güzelliğimi korumak, bakımlı olmak çok önemli" dedi ve ekledi: Bu sporu yaparken kuaföre gidecek vakit olmuyor. Ellerim, tırnaklarım toprak içinde kalıyor!..
Geçen yıl 'Türkiye Ralli Şampiyonu' olan 26 yaşındaki Burcu Çetinkaya, Yeni Aktüel dergisi için güzelliğini ön plana çıkaran pozlar verdi. 'Ağır erkek sporu' olarak bilinen rallide, kendini kanıtlayan Çetinkaya; Özsel Tortop'a verdiği röportajda ise otomobil tutkusunu anlattı.

* 13 yaşındayken babamla bir ralli yarışı izlemeye gitmiştik. O zamanlar Emre Yerlici yarışıyordu ve çok etkilenmiştim. O günden beri en büyük hayalimdi ralli. Başlangıçta kötü araba kullanıyordum. Hatta küçük kazalar da yaptım. Acemiydim ve reflekslerim kuvvetli değildi.

HEP ERKEK MUHABBETİ YAPIYORLAR


* Bu sporu ciddi ciddi kafaya koyduğum için iş hayatımdan ve düzenli bir yaşantıdan vazgeçtim. Bazen kadın gibi yaşamayı özlüyorsunuz. Kuaföre gidecek vakit olmuyor, eller tırnaklar toprak içinde! Manikür yapmak istiyorsunuz ama vakit bulamıyorsunuz. Sürekli tulum ve spor ayakkabı ile gezmek zorundasınız. Topuklu ayakkabı giymeyi özlüyorum.

* Sürekli erkeklerle berabersiniz; "Araba patladı, lastik oldu" tarzı erkek muhabbetleri... Arka ve ön arabadan herkes inip tuvaletini yapıyor rahatlıkla. Ama siz bunun için yürüyüp, ormanın içine gitmek zorunda kalıyorsunuz.

BAKIMLI OLMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİ


* Bazen erkek arkadaşımdan "İyice erkek gibi yürümeye başladın" diye laf işitiyorum ve kendimi toparlamaya çalışıyorum. Kasları güçlendirmek için çok yoğun bir spor yapıp, erkek dünyasında iyi bir şeyler yapmaya çalışınca haliyle hareketler de sertleşmeye başlıyor.

* Benim için kadınlığımı korumak, güzel görünmek ve bakımlı olmak çok önemli. Ama yarış esnasında hiçbir şey umurumda değil. Bazen yarışta görenler "Ne kadar çirkin kızmış" diyor. Hiç önemli değil. Ama bittiğinde ilk iş kendimi kuaföre atıyorum; bir hafta boyunca bakımsız gezmenin verdiği mutsuzluğu atmak için...

*
Benimle ilgili internette "Onun parası var da bir yere geliyor" gibilerinden yorumlar var. Bunlar beni çok üzüyor. Bana kimse bir kuruş para vermedi, her şeyi kendim yaptım. İlk arabamı babam almıştı ama onu sokakta arabasız gezmeyi göze alıp sattım ve yarışmaya başladım.

* Gece gündüz çabaladım. Üstüme başıma bir şey almadım; yemedim, içmedim para yatırdım, krediler aldım. Bu zorlukları yaşamışken insanların "Babasının parası var; veriyor, yarışıyor" demesi rahatsızlık yaratıyor. Bana ulaşan bayan pilotlara elimden geldiğince maddi manevi yardım ediyorum.

*
Yarış dışında çok sakin bir şoförüm. Çünkü yarışta o kadar çok hızlı gitme stresi yaşıyoruz ki, sonra yavaş gitmek istiyorum. Hatta yanımda biri hızlı kullandığında rahatsız oluyorum. Co-pilotum Çiçek Güney ile arada kavga bile ediyoruz; o benden daha hızlı kullanıyor...
Haberin fotoğrafları