kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konservatuvara alınmadım aranjörlerin kapısında yattım

ESİN ÖVET MAGAZİN
'Beni Al' adlı albümüyle müziğe adım atan Emre Kaya, albüm çıkarabilmek için çok emek verdiğini söyledi: Yeteneksiz bulup beni konservatuvara almadılar. Aylarca aranjörlerin kapısında yattım. Ama beni yıldıramadılar!..
26yaşındaki Emre Kaya, müzik sektöründe şansını deneyen yeni isimlerden... 'Beni Al' adlı albümündeki 10 şarkı kendi imzasını taşıyor. 6 yaşından beri müzikle ilgilendiğini belirten Kaya, konservatuvara kabul edilmediği için müzik eğitimi almadığını söylüyor. İlk albümü tutmayacak olsa da bildiği yolda ilerleyeceğini söyleyen şarkıcı, "Bu işte başarılı olacağım" diyor...

HİÇ FUTBOL OYNAMADIM


* Müziğe olan ilginiz ne zaman başladı? 6 yaşından beri müzik yapıyorum. Bağlama, gitar, bas gitar ve klarnet çalıyorum. Hayatım boyunca futbol oynamadım. Arkadaşlarım beni maç yapmaya çağırırlardı ama ben evde müzik aletlerimi çalardım. Hala da futbolla ilgilenmem. Bir tek futbolcunun bile adını bilmem.

* Müzik eğitimi aldınız mı? Ben alaylıyım. İlkokuldan sonra Ankara Bahçelievler Devlet Konservatuarı'nın sınavlarına girdim. Bana, "Sen çok yeteneksizsin, müzikle ilgilenme" dediler. Oradan ağlaya ağlaya çıktım ama yılmadım. Hırslandım. Her türlü müziğin içine girdim. Söz yazıyorum ve beste yapıyorum.

TEMİZ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM


* Adınızı duyurup, müzik sektöründe tutunabilmek için birilerinin kapısını çaldınız mı? Ankara'da yaşıyorum. İstanbul'a her geldiğimde bu işin peşinde koştum ve gerekli insanlarla tanıştım. Birçok aranjörün kapısında yattım. Bundan utanmıyorum. Çünkü bu işi yapmak istiyorum. Müzik olmadan ben yaşayamam.

* Yıkıldığınız anlar oldu mu? Olmaz olur mu? İstanbul'da yaşamak başlı başına bir sorun. Bir de kendinizi ispat etmek ve bir yerlere gelmek için

* Birçok şarkıcı sıradışı çocukluk hikayeleriyle ünleniyor. Geçmişinizde tecavüz ya da hapis yatma gibi tecrübeler var mı? Benim hiç öyle şeylerim olmadı. Çok temiz ve düzgün bir ailem var. Beni hep desteklediler. Ben müzik için yaratıldığımı düşünüyorum. Yalnızca müzik yaparken mutlu oluyorum. Sabah uyandığım anda bile hemen müziği düşünüyorum.