kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'a operasyon için tezkere startı verildi

Evren MESCİ / ANKARA
Dışişleri tarafından kaleme alınan tezkere metninde, Kuzey Irak'taki PKK varlığına dikkat çekilerek güvenlik tehdidi vurgulanacak. Tezkere metni önce Başbakanlığa sonra Meclis'e gönderilecek..
Irak'a sınır ötesi operasyona imkân verecek tezkere için düğmeye basıldı. Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında haftalardır sürdürülen gizli toplantıların ardından tezkere hazırlığında son aşamaya gelindiği öğrenildi. SABAH'ın edindiği bilgiye göre, haziran ayı içinde Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay arasındaki temas trafiği çerçevesinde sessiz sedasız başlayan tezkere hazırlığında iki kurum arasında uzlaşı sağlandı. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergin Saygun'un Dışişleri'ne yaptığı ziyaretlerle başlayan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın önceki hafta Karargâh'ta Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmesinde de gündeme gelen tezkere çalışmalarında PKK ile mücadele ile ilgili tüm seçenekler ele alındı. Gül de Meclis'in seçim öncesi toplanması ve tezkere çıkarmasının "ihtimal dışı" olmadığını açıkladı.

PKK'YA VURGU
Diplomatik kaynaklar, PKK'ya karşı caydırıcı amaçlı önlemler çerçevesinde tezkerenin her ihtimale karşı çıkarılması görüşünün benimsendiğini ifade etti. Dışişleri Bakanlığı tarafından kaleme alınması beklenen tezkere metninde Kuzey Irak'taki PKK varlığına dikkat çekilerek, bunun yarattığı güvenlik tehdidinin vurgulanacağı belirtiliyor. Hazırlanan metin, Başbakanlığa gönderildikten sonra Meclis'e sevk edilecek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de dün CNN Türk'e yaptığı açıklamada Meclis'in seçim öncesi toplanması ve tezkere çıkarmasının "ihtimal dışı" olmadığını vurgulamıştı.