kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

THY'de engelli yolculara indirim

Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY), engelli yolculara bilet fiyatları üzerinden yüzde 25 indirim uygulamaya başladı.

THY ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı arasındaki bu konuda başlatılan işbirliği, THY Genel Müdürlük binasında basına tanıtıldı.
Toplantıya; THY Genel Müdürü Temel Kotil, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ile engelli vatandaşlar katıldı.

Temel Kotil, THY'nin sadece Türkiye'nin ekonomik gelişimine değil, sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlama gayreti taşıdığını belirterek, ''Bu işbirliğiyle; özürlü vatandaşlarımız için ulaşım daha konforlu, ucuz ve hızlı hale gelecek. Personelimizi de önlere daha kaliteli hizmet vermek üzere eğiteceğiz'' dedi.

Engelli yolculara iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 indirim yaptıklarına dikkat çeken Kotil, ''Uygulanabilir ücret ifadesinden, bir yolcunun o anda satın alabileceği en uygun ücret anlaşılmalıdır. Promosyonlu fiyatlar da buna dahildir. Örneğin, Eskişehir hattında 49 YTL tanıtım fiyatı söz konusu. İndirim de bu fiyat üzerinden yapılacak. Ancak, indirimli fiyatlardan yararlanacakların yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olması, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'ndan aldığı kimlik belgesi, sağlık kurulu raporu ve nüfus cüzdanını göstermelerini gerekiyor. Ayrıca, 24 saat önceden belirtmek suretiyle tüm yolculara ücretsiz tekerlekli sandalye temin edilecektir'' diye konuştu.

''THY'DE 143 ENGELLİ ÇALIŞIYOR''

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven de, proje üzerinde THY ile 6 aydan beri hazırlık yaptıklarını anlatarak, asıl amacın engellilerin topluma tam katılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Engellilerle ilgili çıkardıkları 5378 sayılı yasa ve yönetmeliklerle toplumu bu konuda daha duyarlı hale getirmeye çalıştıklarını belirten Güven, '' Özürlüler sizin dışınızda bir kesim değil. Özürlülük olgusu hiç kimsenin beklemediği, tasvip etmediği, istemediği ancak yaşamın bütün süreci içerisinde ortaya çıkan toplumsal bir sorundur. Bunun için özürlülükle ilgili sorunların çözümü de toplumsal katılımla yapılmak zorundadır" şeklinde konuştu.

THY'de şu anda engelliler kontenjanı ile 143 personel çalışıyor. Hayrettin Dağıdır, Seyhan Filizoğlu ve Fulya Şensoy isimli engelli çalışanlar, THY ile başlatılan bu güzel uygulamanın tüm havayolu şirketlerine örnek olması temennisinde bulundular.

(CHA)