kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hava-İş greve gidiyor

Yeni Haber
Hava-İş Sendikası, THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik AŞ'de görevli 11 bin 300 çalışan adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına geldiğini açıkladı. Resmi arabulucu sürecinin sona erdiği, özellikle ücret ve ücrete ilişkin haklar, sosyal yardımlarla ilgili maddeler üzerinde uzlaşmanın sağlanamadığı bildirildi.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), "THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş'de neden grev aşamasına gelindiği" yönünde gazetelere ilan verdi. İlanda, Hava-İş'in 16 Mart 2007 tarihinden bu yana THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş'de 11 bin 300 havacılık çalışanı adına yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına geldiğini bildirdi. Grev kararının alınmasından öncesi son aşama olan resmi arabulucu sürecinin 27 Haziran'da sona erdiği belirtilerek, THY A.O'da 40 asıl, 3 geçici madde, THY Teknik A.Ş'de 36 asıl, 2 geçici madde üzerinde anlaşma sağlanamadığı bildirildi.

GREVİN SORUMLUSU THY

Bu durumun başlıca sorumlusunun THY A.O ve THY Teknik A.Ş olduğu kaydedilen ilanda şu açıklamalara yer verildi:
"Uyuşmazlık maddelerinin 20'ye yakını ücret ve ücrete ilişkin haklar ve sosyal yardımlarla ilgili maddeleri kapsıyor. Her iki şirket yönetimleri, sözleşme görüşmelerinin doğasıyla ve iyi niyetle bağdaşmayacak bir biçimde hem 60 günlük yasal görüşme süresi içinde, hem de resmi arabulucu sürecinin son toplantısına kadar, ücret ve ücrete bağlı maddeleri görüşmeyi kategorik olarak reddetti. Toplantıda getirdikleri, birinci yıl için 9, ikinci yıl için TÜFE oranında ücret artışı teklifi sendikamızca kabul edilmedi."

(ANKA)