kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zafer Kurtul Ahmet Nazif Zorlu

Karayolları arazisinin 400 milyon dolarını Akbank finanse edecek

Zorlu Grubu, Karayolları arazisine yapılacak olan Zorlu Center'in finansmanı için Akbank ile 400 milyon dolarlık krediye imza attı. Ahmet Zorlu, "Projeyi 2010 yılında bitireceğiz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Karayolları arazisinin 400 milyon dolarını Akbank finanse edecek
Zorlu Yapı Yatırım, Karayolları arazisinin finansmanı için Akbank ile 400 milyon dolarlık döviz kredisi imzaladı. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Zorlu Yapı Yatırım'a sundukları döviz kredisinin, Cumhuriyet tarihinde bir Türk bankası tarafından tek seferde verilmiş en yüksek tutarlı gayrimenkul geliştirme kredisi olduğunu belirterek, Akbank'ın kurumsal, KOBİ ve bireysel segmentlerde daha fazla kredi kullandırmayı ve reel sektörü daha fazla desteklemeyi hedeflediğini söyledi. Akbank'ta proje finansmanına yönelik kullandırılan kredi portföyünün 3 milyar doları bulduğunu ifade eden Kurtul, Türk gayrimenkul sektörünün son dönemlerde yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini ve sektörü desteklemenin kendileri için bir misyon olduğunu bildirdi.

HEDEF 2010 YILI
Zorlu Holding Yönetimi Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise Karayolları arazisine inşa edecekleri Zorlu Center için Akbank ile birlikte hareket etmekten mutlu olduklarını söyleyerek, "Zincirlikuyu'ya inşa edeceğimiz Zorlu Center'ı, kent mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturarak İstanbul'a değer kazandıracak bir eser olarak tasarlıyoruz. Bunun için ilk etapta seçilecek 12 proje arasından, Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulacak 4 projeden birinin belirleneceği uluslararası bir yarışma düzenledik. 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanına yakışır bir mimari estetiğe ve işleve sahip olmasını amaçladığımız bu merkezi, 2010 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Merkez tamamlandığında tüm dünyadaki gözler Türkiye'ye çevrilecek" diye konuştu.

'REEL FAİZ YÜKSEK'
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, bankacılık sektörü için düşük enflasyonun büyük bir büyüme potansiyeli anlamına geldiğini belirterek, faiz oranlarının düşmesinin kredi piyasasında canlanma getireceğini, dolayısıyla reel sektörün daha fazla borçlanabilmesinin yolunun açılmış olacağını ifade etti. Reel faizlerin hala çok yüksek olduğunu, faiz oranlarının düşmesini beklediklerini belirten Kurtul, "Eğer faiz oranları yüzde 10'un altına, yüzde 7-8 civarına inerse bankacılık sektöründe ciddi büyüme bekliyoruz'' dedi.