kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güler: Biz kendi projemize bakarız

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Güler: Biz kendi projemize bakarız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rus şirketi Gazprom ile İtalyan Şirketi Eni arasındaki Güney Akımı anlaşmasını değerlendirirken, "Biz kendi işimize, kendi projemize bakıyoruz. Her projenin ayrı fizibilitesi, ayrı portföyü, ayrı amacı ve rotası var" dedi.

Bakan Güler, DEİK ve CERA'nın düzenlediği "Doğu Batıyla Buluşuyor-Enerji Güvenliğinde Yeni Hudutlar" konulu konferans sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Rus şirketi Gazprom ile İtalyan şirketi Eni arasında yapılan anlaşma ile Türkiye baypas mı edildi?" sorusu üzerine Güler, "Biz kendi işimize bakıyoruz. Her projenin ayrı fizibilitesi, ayrı müşteri portföyü, ayrı amacı ve rotası var. Bizim projeyi, kendi bütünlüğü içinde sürdürüyoruz" dedi.

Güler, "Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın petrolü nereden sağlanacak" sorusunu yanıtlarken de, bununla ilgili görüşmelerin bulunduğunu ifade etti.

Bakan Güler, "Nabucco projesi tehlikeye girdi mi?" sorusunu ise, "Kendi içinde bir bütün olan proje. Nabucco projesinin 5 ortağı var. AB'ye gaz götürecek temel projelerden bir tanesini oluşturuyor. Kendi bütünlüğü ve kendi esprisi içinde, kendi portföyü içerisinde yürüyor" yanıtı verdi.

Şahdeniz projesine Arnavutluk ve Makedonya'nın dahil edilip edilmeyeceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Bakan Güler, bu ülkelerin dahil edilmesi için prensipte anlaşıldığını bildirdi. Güler, Türkiye ve Yunanistan'ın doğalgaz boru hattı için Meriç geçişinin tamamlanması için ortak çalıştığını, bu geçişin tamamlanması halinde 10 Ağustos'ta ilk gazın Yunanistan'a verileceğini söyledi.

(ANKA)