kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcaklar para kazandırıyor

Yeni Haber
Sıcakların artması su, meşrubat, dondurma ve klima satışlarına yaradı. Sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar, klima ile serinlemeye çalışırken, sıvı kaybını da su, meşrubat gibi içeceklerle gideriyorlar.

Çenesuyu İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Hatip Erkınay, sıcakların artmasının su tüketimini artırdığını, özellikle son bir aydır talebin yükseldiğini belirtti. Mayıs ayına göre, bardak su üretiminde yüzde 15, damacana su üretiminde yüzde ise yüzde 20 artış olduğunu ifade eden Erkınay, şunları söyledi:

''Son bir haftayı dikkate aldığımızda ise satışlarda talep patlaması var. Sıcaklıklarla birlikte satışlarımız arttı. Tüketim bizim açımızdan gayet iyi. Özellikle yarım ve 1,5 litrede tüketim iki katı arttı. Öte yandan, günlük yaklaşık 70 ile 80 ton arasında üretim artışı var. Sıcakların artması ile birlikte üç vardiya çalışıyoruz. Bu bir suni kriz gibi görülüyor. Çünkü geçen yıl 35 dereceye varan sıcakları da gördük. İnsanlar, küresel ısınma söylemleri nedeniyle psikolojik olarak ihtiyaçlarından fazla su tüketiyorlar.''

KLİMA SATIŞLARI SEVİNDİRİYOR

Vaillant İzmit Bölge Müdürü Hüseyin Mulhan ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin satışlarını beklentilerinin üzerine çıkardığını ifade ederek, ''Marmara ve Ege bölgesinde klima satışlarımız normalin çok çok üzerinde. Satışlarımızda yüzde 80 oranında artış var'' dedi.

Klimaların satış fiyatlarının 600 YTL ile 2 bin 800 YTL arasında değiştiğini bildiren Mulhan, şunları kaydetti:

''Sıcaklar devam ettiği sürece bizim lehimize oluyor. Vaillant'ın Türkiye genelinde 250 bayisi mevcut. Sorumluluk alanımız olan Marmara ve Ege bölgesinde ise yaklaşık 160 bayi bulunuyor. Vaillant olarak Türk tüketicisine uzak doğuda üretilen değil, Avrupa'da üretilen ürünleri getiriyoruz. Türkiye'nin klima çöplüğü olmaması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz.''

Mado Dondurma Kocaeli Şubesi Müdürü Ali Aydın Aral ise mayıs ayının sonu ve haziran döneminde satışlarının çok arttığını ifade ederek, ''Günde ortalama 75-100 kilogram dondurma satıyoruz. Meşrubat satışlarında da gözle görünen bir artış söz konusu'' diye konuştu.

AA