kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
JOHN SHORT

Dubai Altın & Emtia Borsası ilk vadeli çelik sözleşmelerinin yapılacağını açıkladı

Yeni Haber
DGCX-Dubai Altın & Emtia Borsası ilk vadeli çelik sözleşmelerinin yapılacağını açıkladı. Uygulamanın 2007 güz döneminde başlayacağı belirtildi.

Dubai (Dubai Gold and Commodities Exchange) DGCX-Dubai Altın & Emtia Borsası, Orta Doğu'nun ilk ikincil ürünler borsası olarak gerçekleşecek vadeli demir-çelik sözleşmeleri sayesinde Orta Doğu ve Birleşik Arap Emirliklerindeki fiyat dalgalanmalarının olumsuz etkilerini önleyecek.

Dubai'de yapılan bir seminer ile DGCX yetkilileri katılımcılara borsanın nasıl işleyeceğini açıkladılar. Böylece küresel piyasalarda toplam 1,2 Milyar tonluk bir hacme sahip olan Demir-Çelik ticareti yaz aylarından itibaren ilk defa olarak uluslar arası bağlamda vadeli işlemlere açılıyor.

Vadeli işlemler konusunda DGCX Yönetim Kurulu Başkanı Colin Griffith; "Demir-Çelik piyasasında risk yönetimi araçlarına her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Özellikleri piyasanın şartlarına uygun hale getirilmiş bir vadeli işlemlerin başlaması fiyat konusundaki endişelere her zaman uygun çözümü getirecektir. DGCX herhangi bir borsa değildir; kurumumuz tüm iç ve dış piyasalarda öncü rolünü, sektördeki oyuncuların avantajına olmak üzere tümden yüklenecek" açıklamasını yaptı.

DGCX- Demir-Çelik ve Cevherler Yetkili Direktörü John Short, " Orta Doğu dünyanın en hızlı büyüyen demir-çelik piyasalarından bir tanesi. Yılda 50 Milyon ton tüketime sahip. Vadeli işlemler borsasının devreye girmesi sonucunda fiyat dalgalanmalarının olumsuz sonuçları çok azalacak" diye konuştu.

DUBAI GOLD AND COMMODITIES EXCHANGE(DGCX) NEDİR?

Dubai Gold and Commodities Exchange (DGCX) tam otomasyonlu ve çevrimiçi (ONLINE) bir emtia borsası. Stratejik olarak Dubai konuşlanması sayesinde Avrupa ve Uzak Doğu zaman dilimlerinin tam ortasında yer alan tek emtia ve türevleri borsası. DGCX, Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), Dubai Hükümeti, etkin ortak olan Financial Technologies (Hindistan) Limited ve Multi Commodity Exchange of India Limited (MCX-Hindistan Çoklu Emtia Borsası Şirketi) ortaklığı tarafından kuruldu.