kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''1 YTL'lik mazot vaadi gayri ciddi''

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, siyasi partilerin seçim öncesinde 1 YTL'lik mazot vaatini ''Böyle vaatleri gayri ciddi buluyorum seçim heyecanıyla bunlar söyleniyor herhalde'' diyerek değerlendirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye temsilcisi HUGH Breden Kamp'ın, Türkiye'deki görev süresinin dolması nedeniyle Ankara Shereton otelde bir veda resepsiyonu verildi. Resepsiyona Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Hazine Müsteşarı H.İbrahim Çanakcı Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Ahmet Tıktık Gelir İdaresi başkanı Osman Arıoğlu Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı ile çok sayıda davetli katıldı.

Geceye katılan Unakıtan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasi partilerin 1 YTL'lik mazot vaadini cevaplandıran Unakıtan bu tür vaatleri gayri ciddi bulduğunu belirterek ''Bunlar alıştığımız şeyler ama anamuhalefet partisinin bu derece vaatlerine hiçbir anlam veremiyorum.

Onlar da bunların olmayacağını biliyorlar ama seçim heyecanıyla bunları söylüyorlar herhalde. Hesapsız kitapsız birşey yapılamayacağını milletimiz iyi biliyor; bunları iyi karşılamayacaktır'' dedi.

Unakıtan, Petkim'in yüzde 51 lik hissesinin blok satışına ilişkin özelliştirme ihalesine 8 teklifin gelmesini memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Unakıtan teklifleri ''mutlu ve umutluyum'' diyerek değerlendirdi. Unakıtan, Petkim'in nihai pazarlık görüşmelerini ise seçime endeksli olmadığını söyledi

Gecede bir konuşma yapan IMF Türkiye temsilcisi Kamp, Türkiye'de çalıştığı 3 yılın nasıl geçtiğini anlayamadığını söyledi. Türkiye'den önemli tecrübelerle ayrıldığını ifade eden Kamp, Türkiye ekonomisinin günden güne iyiye gittiği bir dönemde görev yaptığına dikkat çekti.

Görev süresince karşılaştığı ilginç olayları anlatan Kamp, kendisini tanıyanların ona ''seni tanıdık sen IMF'nin adamısın'' dediğini belirterek ''Buradan bana vergi politikalrında tavsiyede bulunan taksicilere, halı satıcılarına ve garsonlara teşekkür etmek istiyorum'' dedi. Kamp'ın bu açıklaması salonda gülüşmelere neden oldu.

Geceye katılan Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın Breden Kamp'ın eşi Ediht Kamp ile uzun süre samimi sohbet etmesi dikkat çekti.