kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çeyrek altın sıkıntısı

Yeni Haber
Okulların tatil edilmesi, sünnet ve düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte piyasada başlayan çeyrek altın sıkıntısının devam ettiği belirtildi.

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ahmet Demircioğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydan beri devam eden hediyelik çeyrek altın sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Satmak için darphaneden altın temin etmekte güçlük yaşandığını belirten Demircioğlu, şikayetlerini belirten bir dilekçeyi Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne gönderdiklerini de belirtti. Demircioğlu, şöyle devam etti:

''Son bir aydan beri satmak için hediyelik çeyrek altın bulamıyoruz. Bu sıkıntı her yıl bu aylarda 1 hafta 15 gün yaşanırdı. Ancak sıkıntı bu yıl, 1 ay kadar sürdü. Böyle giderse 10-15 gün daha devam edecek gibi. Türkiye genelindeki bazı dernekler de isteklerini darphaneye yazılı olarak bildirmişler. Sıkıntılarımızın çözümü için dernek olarak Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne dilekçe gönderdik. İstanbul'dan küçük altın getiremiyoruz, müşteriye 'yok' dememek için düğün yapan arkadaşlarımızdan küçük altınlarını rica ediyorum.''