kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DEPREMİN SİMGESİ ONUN FOTOĞRAFIYDI Hasan Türkan’ın 1999 depreminde Sefaköy’deki evlerinin enkazı altında Ömür Kınay’ı görüntülediği fotoğrafı, depremin simgelerinden olmuştu. Türkan, geçen yıl "1’inci Erguvan Çevre Ödülleri Yarışması’’ nda "Boğazın Sokak Çocukları’’ adlı fotoğrafıyla ikincilik ödülü kazanmıştı.

Bu fotoğrafları çeken gazeteci kazada öldü

Rıdvan TEZEL / MERKEZ
Anadolu Ajansı'nın başarılı muhabirlerinden Hasan Türkan geçirdiği motosiklet kazasında öldü. 31 yaşındaki Türkan'ın motosikleti bir ay önce aldığı öğrenildi..
Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde 10 yıldır muhabir olarak görev yapan Hasan Türkan, önceki gece İhlas Haber Ajansı muhabiri Faruk Aydemir'in İstanbul Feshane'deki nikâh törenine gitti. Buradan gazeteci arkadaşlarıyla ayrılan Türkan motosikletiyle, diğerleri de özel bir otomobille başka bir arkadaşlarının evine gitti. Saat 22.30'da evden ayrılan Türkan, Bakırköy'deki evine giderken Sahil Kennedy Caddesi Yedikule trafik ışıklarında kaza yaptı. Aksaray'dan Bakırköy istikametine doğru giden Türkan, Sahil Kennedy Caddesi Yedikule trafik ışıklarında motosikletinin üzerinde, dengesini kaybederek yolun solunda bulunan çelik bariyerlere çarptı. Refüje düşen Türkan, taktığı kaska rağmen ağır yaralandı.

AKROSTİŞLİ YAZDI
Çevredekilerin yardımı ile Özel Derman Hastanesi'ne kaldırılan Türkan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasan Türkan'ın cesedi daha sonra Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı. Türkan'ın motosikleti bir ay önce satın aldığı öğrenildi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Hasan Türkan genç yaşına rağmen adından sıkça söz ettirmişti. Türkan son olarak ünlü Şair Sezai Karakoç'a Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "kültür ve sanat büyük ödülü" törenini, akrostiş yöntemi ile yazmıştı. Haberdeki cümlelerin ilk harflerine bakıldığında, ünlü şairin adı ve soyadı çıkıyordu. Türkan'ın 1999 depreminde Sefaköy'deki evlerinin enkazı altında boynu yan yatmış halde Ömür Kınay'ı görüntülediği fotoğrafı, depremin simgelerinden biri olmuştu. Hasan Türkan için dün Cağaloğlu'ndaki AA'nın İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Türkan'ın cenazesi buradan alınarak memleketi Malatya'ya toprağa verilmek üzere gönderildi.
Haberin fotoğrafları