kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu görüntülere rağmen internet sitesi kapatılmadı.

Bu fotoğrafları internete veren inşaatçıya 23 yıl

Göksel ÇAĞLAV
İsviçre'de yaşayan Türk kızının çıplak fotoğraflarını internette açtığı sitede yayınlayan Diyarbakırlı inşaat işçisi hakkında 22.5 yıl hapis cezası isteniyor..
Dıyarbakırlı inşaat işçisi Ali Ç.'nin İsviçre'de yaşayan T.G ve 16 yaşındaki kızı Ş.İ.'nin internette başlayan sohbeti, cinsel istismar ve 22.5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davayla son buldu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Özgür Kamışlık'ın hazırladığı iddianameye göre, Diyarbakırlı inşaat işçisi Ali Ç., İsviçre'de yaşayan 36 yaşındaki T.G. adlı kadınla internet ortamında tanıştı. Genç kadın Diyarbakırlı işçi ile sanal sohbet sırasında 16 yaşındaki kızı Ş.İ.'yi tanıştırdı. Ali Ç. bir süre sonra genç kızı "Sana âşık oldum" diyerek kandırdı ve bilgisayar karşısında soyunmaya ikna etti. Kamera aracılığıyla çektiği çıplak fotoğrafları da bilgisayara kaydetti. Bir süre sonra inşaat işçisi, chat yaptığı genç kıza artık kendisiyle görüşmek istemediğini söyledi. Annesini de "Kızının çıplak fotoğraflarını internette yayınlarım, artık beni rahatsız etmeyin. Benim başka bir sevgilim var" diyerek tehdit etti. Aralarında çıkan tartışma üzerine de Ali Ç. arkadaşı İdris A. nın yardımıyla bir internet sitesi hazırladı ve genç kızın çıplak fotoğraflarını yayınladı ve "Şok, şok, şok, Esengül ve kızını adam etme derneği" diye yazdı.

ANNE ŞOKE OLDU
İnternette kızının fotoğraflarının dolaştığını öğrenen anne, suç duyurusunda bulundu. Sitenin Diyarbakır'dan yayın yaptığı belirlenince Diyarbakır'da yaşayan Ali Ç. ve İdris A. yakalanarak Ankara'da sorgulandı. Ali Ç. hakkında, "Özel hayatın gizliliği, çocuklara cinsel istismar ve müstehcenlik" suçlarından 22.5 yıla kadar hapis, İdris A. hakkında da "Birlikte suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı. Sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları