kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Onur-Burcu Ağım çifti 11 yıllık evliydi.

Boşanmak isterken başları belaya girdi

Eşini kandırarak mal ayrılığı sözleşmesi imzalatmakla suçlanan Metrocity'nin ortağı Onur Ağım'ın 17 yıl hapsi istendi. Ağım'a yardım ettiği iddia edilen annesi ve kızkardeşine de aynı suçla dava açıldı..
İstanbul'daki ünlü alışveriş merkezi Metrocity'nin ortağı Onur Ağım ile boşanma aşamasındaki eşi Burcu Ağım arasında yaşanan hukuk mücadelesi peş peşe açılan davalarla devam ediyor. Eşinin mal varlıklarını çocuklarının üzerine devredeceğini söyleyerek kendisine imzalattığı belgenin aslında mal ayrılığı sözleşmesi olduğunu ileri süren Burcu Ağım'ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma, sonuçlandı. Onur Ağım, annesi Meral Ağım ve kız kardeşi Seda Gengörü ile bir noter hakkında altı yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KAYINVALİDE DE SUÇLANDI
İddianamede, Burcu Ağım'ın eşinin müşterek çocukları Anıl üzerine devir yapılacağını belirtilerek eve noter çağrıldığını ve şüpheliler tarafından kandırılarak devir sözleşmesi yerine 2002'de yürürlüğe giren mal ayrılığı rejimi sözleşmesinin hiç okutulmadan ve üzeri kapatılarak kendisine imzalatıldığını öne sürdüğü ifade edildi. Burcu Ağım'ın tamamen mallarının devrini oğlunun üzerine yaptığını zannederek sözleşmeyi imzaladığını söylediği belirtilen iddianamede, şikâyetçinin, sözleşmenin hileyle imzalattırılması nedeniyle sahte evrak niteliğinde olduğunu ve dolandırıldığını ileri sürdüğü belirtildi. İddianamede, şüpheliler Onur Ağım, Seda Gengörü, Meral Ağım, noter katibi İsmet Can hakkında TCK'daki "resmi evrakta sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmaları istendi.

DELİL SES KAYDI, SUÇ UNSURU
Boşanma davasında delil olarak kullanmak üzere eşinin avukatının sesini gizlice kayda aldığı iddia edilen Burcu Ağım hakkında ise "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçundan iki aydan altı aya kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.