kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ceza hâkiminin şüpheli ölümü

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
Bağcılar Adliyesi Hâkimi Eyüp Yılmaz, Sinop'ta tabanca kurşunuyla öldü. 4'üncü eşi Nurcan Hanım, intihar derken hâkimin kardeşi, "Ölümü kuşkulu, cinayet olabilir" diyor..
Eyüp Yılmaz mahkeme salonlarındaki disipliniyle olduğu kadar özel yaşamında son derece sosyal ve renkli kişiliğiyle tanınıyordu. Burnuna estetik yaptırmış, saç ektirmeye hazırlandığı için yakın dostları ona "metroseksüel hâkim" diye şaka yaparlardı. Yılmaz henüz 47 yaşında olmasına karşın 4'üncü evliliğini 2,5 ay önce hazır giyim üreticisi Nurcan Hanım'la yaptı. Altınoluk'ta yapılan düğün töreninden birkaç gün sonra çiftin arasında tartışmalar baş gösterdi. Hâkim boşanmak için mahkemeye başvurdu. 2 hafta önce davalarının ilk celsesine girdiler. Kadın "Eşimi seviyorum ayrılmak istemiyorum" dedi. Eve döndüklerinde kavga çıktı. İddiaya göre Hâkim Yılmaz karısını bıçakla bacağından hafif yaraladı.

KARISINI ALMAYA GİTMİŞTİ

Kadın Sinop'a, ailesinin yanına kaçtı. Telefon ederek geri dönmesini isteyen kocasına ret cevabı verdi. Bunun üzerine yıllık iznini alan Hâkim Eyüp Yılmaz geçen cuma günü kardeşinin arabasıyla Sinop'a gitti. Eşi ve ailesiyle görüşüp barışmak istedi. Yine ret cevabı aldı. Belinden tabancasını çıkardı ve kendi kafasına ateş etti. Deneyimli yargıç orada can verdi. Olaya Sinop Çatalzeytin jandarması el koydu. Sinop başsavcısı meslektaşının cesedini otopsi için İstanbul Adli Tıp'a yolladı.

ÇOK İÇKİLİYDİ
36 yaşındaki eş Nurcan Yılmaz olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Çok içki içiyor, içince de saldırganlaşıyor, ağır hakaretler ediyordu. Boşanmak istediğini söyledi. Daha yeni evliyiz deneyelim dedim. Duruşmada hâkime de bunu söyleyince celse atladı. Evde hesap sordu, bıçak çekti üstüme yürüyüp beni yaraladı. Kaçtım. Sinop'a gelip baba evime sığındım. Birkaç gün sonra çıkageldi. Yine aşırı alkollüydü. Kötü konuştu. Gelmek istemiyorum dedim. 'O zaman mezarımı bahçeye kaz' dedi ve aniden belindeki silahı çekip kendini vurdu. Çok üzgün ve şoktayım."