kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haniye: Johnston'ı kaçıranları ikna edemedik

BİLGE ESER
Gazze'de toplantı düzenleyen Hamas lideri Haniye kaçırılan İngiliz gazetecinin serbest bırakılması için görüşme yaptıklarını ama sonuç alamadıklarını belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Haniye: Johnston'ı kaçıranları ikna edemedik
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görevden aldığı Başbakan İsmail Haniye, dün iç savaşın ardından ilk kez Gazze'de boy gösterdi. 2 saat süren basın toplantısına, 500'den fazla Hamaslı katılarak "gövde gösterisi" yaptı. Hamas militanlarının korumasında Gazze'nin merkezindeki bir binaya gelen Hamas lideri Haniye, toplantıda iç savaştan, İngiliz gazeteci Alan Johnston'ı kaçıranlara kadar çok sayıda mesaj verdi. Basın toplantısında, Hamaslı kadınlar en ön sıralarda otururken, Hamas'ın simgesi olan yeşil bayrakların yerinde Filistin bayrağının dalgalanması dikkat çekti.

PATLAYICILAR BELİNDE

Toplantının ortasında, Johnston'un en son görüntülerinin yayınlandığını eline verilen bir kağıttan öğrenen Haniye, 3 aydan fazla bir süre önce kaçırılan gazetecinin serbest bırakılmasını istedi. Filistin'deki bazı televizyonlara geçilen videoda Alan Johnston, beline bomba bağlanmış şekilde görülüyor. İngiliz gazetecinin daha önce de videosu yayımlanmıştı, ancak patlayıcılarla ilk kez görüntüleniyor. Hükümetten 3 kişinin Johnston'ı kaçıranlarla görüştüğünü söyleyen Filistinli lider, "Onlarla çok diyaloğa girdik. Ancak onları ikna edemedik. Bir sonuç alamadık" dedi. Haniye, İngiliz hükümetinin kendilerinden Johnston'ı kurtarmak için güç kullanılmamasını istediklerini de kaydetti. Batı Şeria ile Gazze'nin tek bir bütün olduğuna dikkat çeken Hamas lideri İsmail Haniye toplantıda şunları söyledi: "Bazıları Gazze Şeridi'nde ayrı bir ülke ilan edeceğimizi iddia ediyor. Adına da 'Hamasistan' diyecekmişiz. Bu yalan ve iftiradır."
Haberin fotoğrafları