kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hakan Özmen, Türkiye’de yapılan enerji yatırımlarının siyasi kaynaklı olduğunu ve iş çevrelerinin baskıları sonrasında yatırım yapıldığını söyledi.

'Elimizde paramız var ama alacak fabrika bulamıyoruz'

Türk Prysmian Kablo Genel Müdürü Hakan Özmen, "Nakit zenginiyiz. Kapasiteyi artırmak için fabrika satın almak istiyoruz ama kiminle ilgilendiysek ya piyasaya ya işçilere borcu var" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Elimizde paramız var ama alacak fabrika bulamıyoruz'
Türk Prysmian Kablo Genel Müdürü Hakan Özmen, fabrikanın yüzde 100 kapasite ile çalıştığını ve nakit zengini olmalarına karşın Türkiye'de alacak kablo fabrikası bulamadıklarını söyledi. Pirelli'nin 1999'da satın aldığı Siemens Kablo'yu, 2005'te Goldman Sachs alıp ismini de Prysmian Kablo olarak değiştirmişti. Türk Prysmian Kablo Genel Müdürü Hakan Özmen satın alınmalar hakkında "Siemens ilk başta Pirelli'ye satıldığında çalışanlar olarak karalar bağlamıştık. Gelecek hakkında endişelerimiz vardı. Fakat sonra Goldman Sachs satın aldığında sanki derimiz kalınlaştı, hiç etkilenmedik. Şimdi iyi ki satın almış diyoruz" dedi. Şu an yüzde 100 kapasiteyle çalıştıklarını artan kapasiteyi karşılamak için firma satın almak istediklerini belirten Özmen, "Biz nakit zengini bir firmayız. Fakat Türkiye'de satın alacak fabrika veya firma bulamıyoruz. Bazı fabrikaların piyasaya büyük miktarda borcu var. Bazıları işçilerine maaşlarını ödememiş, işçiler makineyi çekiçleyip, kullanılmaz hâlâ getirmişler. Bir kısmında işçiler makine parçalarını yağmalamış. Sonuçta biz Mudanya'daki fabrikaya sığamıyoruz. Fabrika satın almayı planlıyoruz" dedi. Özmen son dönemde bakır fiyatlarının hızla artması ve değerli hale geldiği için bakır kablo hırsızlıklarının artmasıyla ilgili olarak da, "Bakır fiyatlarının nereye gideceğini kimse tahmin edemez. Fakat bakır fiyatlarının düşmesi gibi bir olasılık da söz konusu değil. Bunun nedeni dünya kapasitesini 1 ton olarak düşünürsek, Çin'nin talebinin de 1 ton kadar olması. Çin bakır fiyatlarını belirleyen en önemli etken" dedi. Dünyadaki en büyük telekom kablosu üreten fabrikanın Mudanya'daki Prysmian olduğunu vurgulayan Özmen, 2006'yı 270 milyon Euro ciroyla kapattıklarını, bu rakamın 70 milyon Euro'sunu Suriye Telekom'a sattıkları kabloların oluşturduğunu ifade etti. Goldman Sachs'ın Amerika merkezli bir şirket olduğundan dolayı İran ile iş yapmadıklarını belirten Özmen, gelecekte Suriye ile yapılan işlerin ne boyuta varacağını bilemediğini dile getirdi. 2007'de cironun 300 milyon Euro'yu aşacağını kaydeden Özmen, yüzde 3 kârlılıkla çalıştıklarının altını çizdi.
Haberin fotoğrafları