kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BAŞKALARI ÇEKMESİN DİYE ŞİKÂYET ETTİ.. Boynu kırılarak tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan 15 yaşındaki Bahadır Uğur'un babası "Oğlumun çektiği acıları başkası çekmesin diye gerekli müracaatları yaptım" dedi.

Boyun kıran iskeleye isyan etti

Tülay AKSAY / MERKEZ
Kuşadası'nda sahildeki platformdan bir metrelik denize çakılıp sakat kalan gencin babası isyan etti. Geçen yaz bu iskelede iki kişi sakat kaldı, bir kişi öldü..
Aydın'ın Kuşadası Halk Plajı'nda denize kolay giriş için yapılan 3 platform, denize balıklama atlamayı seven gençlerin kâbusu haline geldi. Geçtiğimiz yıl platformdan atlayanlardan bir kişi öldü, iki kişi de sakat kaldı. Sakat kalan gençlerden Bahadır Uğur'un babası Ali Rıza Uğur, "Uyarı levhası koymadan bu iskeleyi hizmete açanların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. 2006 mayısında 15 yaşında Muhammet Tecer, platformdan atlayarak boynunun kırılması sonucu sakat kaldı. Eylül 2006'da Kemal Yıldız aynı platformdan atladı. Boynu kırılan Yıldız hayatını kaybetti. 19 Ağustos 2006'da ise 15 yaşındaki Bahadır Uğur, platformdan atlayıp dibe çakıldı. 76 gün yoğun bakımda kalan genç, tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi. Ali Rıza Uğur, sorumluların cezalandırılması için harekete geçti. Aydın Valiliği, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Kuşadası Kaymakamlığı ve DLH Genel Müdürlüğü'ne başvuran acılı baba, olaydan uyarı levhası olmadan platformları kuran Kuşadası Belediyesi'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.

BELEDİYE: ÜZGÜNÜZ
Platformların atlamak için değil, denize rahat girmek için yapıldığını söyleyen Kuşadası Belediyesi yetkilileri ise "Olaylara biz de üzüldük. Nitekim söz konusu iskeleye uyarı levhası koyduk. Fakat uyarı levhası çözüm değil. Okuma yazma bilmeyen kişiler de burada denize girebilir" dedi.
Haberin fotoğrafları