kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçak su kullanan siteye rekor ceza

Yeni Haber
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Avsallar Belediyesi, kaçak su kullanıldığı iddiasıyla, 40 konutluk bir siteye 181 bin 615 YTL para cezası kesti.

Avsallardaki sitenin yöneticisi Yaşar Çitli, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sayıda yabancının da oturduğu sitenin yedi yıldır su faturalarını ödediğini belirtti. Buna karşın su borcu bulunduğu iddiasıyla sularının kesildiğini ve 181 bin YTL para cezası kesildiğini ifade eden Çitli, sitede bulunanların bu nedenle evlerini satmak istediğini söyledi.

Avsallar Belediye Başkanı Yusuf Akdemir'in yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin şikayet üzerine yaptığı denetimlerde, sitenin su abonesi olmadığının tespit edildiğini bildirdi. Sitenin, inşaat sırasında aldığı su aboneliği üzerinden 40 ayrı konuta su verildiğini tespit ettiklerini, bunun da yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten Akdemir, şunları kaydetti:

''Hiçbir sitenin tek abonelik üzerinden su alması yasal değildir. Bunu bilen site yönetimi, üyelerini uyarmamıştır. 7 yıldır su kullanan konut sahipleri, kullandıkları su ücretinin bir kısmını ödemiş, bir kısmını ödememişler. Zabıta ekipleri, bir şikayeti değerlendirmişler ve sitenin kaçak su kullandığını tespit etmişlerdir. Tutanağı Belediye Encümeni'nde görüştük. Kaçak su kullandıkları süreyi de hesaplayarak 181 bin 615 YTL para cezası verdik. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunduk.''

(AA)