kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye Almanya arasında "cinsel taciz" krizi

Yeni Haber
İngiliz bir kıza cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 17 yaşındaki bir Alman gencin iki aydır ceza evinde tutulması nedeniyle Türkiye ve Almanya arasında yaşanan kriz İngiliz basınında da yankı buldu.

Independent gazetesinde yayınlanan haberde, Türkiye ile Almanya'nın 17 yaşındaki bir genç nedeniyle diplomatik bir karmaşanın içinde bulunduğu kaydedildi. Haberde, Marco Weiss isimli Alman gencin, 13 yaşındaki bir İngiliz kızı öptüğü ve onunla flörtleştiği gerekçesiyle iki aydır hapiste tutulduğu ifade edildi.

Weiss'in İngiliz kız Charlotte Both ile Side'deki tatilde tanıştığı kaydedilen haberde, 17 yaşındaki Alman gencin, cinsel taciz iddiasıyla Nisan ayından bu yana alıkonulduğu belirtildi.

Alman basına göre Weiss'in Antalya'da, otuz kişiyle paylaşması gereken tek tuvaletli bir hapiste tutulduğu ifade edilen haberde, Weiss'in duruşmasının 6 Temmuz'da görüleceği ifade edildi. Independent gazetesi, Alman gencin, ailesini haftada bir kez cam bir ekranın ardından görebildiğini yazdı.

Haberde, Alman hükümetinin de Türkiye'ye Weiss'in serbest bir an önce bırakılması için bir diplomatik nota verdiği vurgulandı.

Independent gazetesi, 17 yaşındaki Alman gencin hapiste tutulmasına neden olan olayda, İngiliz kızın ailesinin "cinsel taciz" gerekçesiyle şikayetçi olduğunu, Weiss'in ailesinin ise oğullarının 13 yaşındaki kızla sadece öpüştüğünü ve flörtleştiğini üstelik Charlotte Both'un kız kardeşinin de o sırada aynı balkonda olduğunu söylediğini yazdı. Haberde Alman ailenin, İngiliz kızın 13 değil 15 yaşında olduğunu iddia ettiği de vurgulandı.

(ANKA)