kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Prim yüzsüzlerinin borcu 2.1 milyar YTL

Yeni Haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal güvenlik prim borcu 50 bin YTL'yi aşan şirketleri kamuoyuna açıkladı. Kapsama giren 9 bin 445 şirketin 2 milyar 115 milyon YTL borcu olduğu bildirildi. İlk sırada 52 milyon YTL ile Yeşim Tekstil bulunurken, belediyelerin listedeki ağırlığı dikkat çekti.

SGK'dan yapılan açıklamada, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu uyarınca ödeme tarihi altı aydan daha uzun süre gecikmiş ve yönetim kurulu tarafından her yıl belirlenecek tutardan daha fazla prim borcu olan işverenlerin, yönetmelikle belirlenen usul ve esaslara göre her yıl kamuoyuna açıklanması gerektiği belirtildi.

LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



22 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumuna Prim Borcu Olan İşverenlerin Kamuoyuna Açıklanmasına Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Yönetim Kurulu'nun 9 Nisan 2007 tarihli kararı uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumu'na 50 bin YTL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenlerin kamuoyuna açıklanmasına karar verildiği anlatıldı.

2006 EYLÜL VE ÖNCESİNE AİT BORÇLAR

506 sayılı Kanun kapsamındaki işverenlerin toplam sigorta prim aslı borcunun tespitinde; Eylül 2006 ve önceki dönemlerde oluşan sigorta prim aslı borçları, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşların borçlarının tespitinde ise; 2006 Aralık ve önceki dönemlerde oluşan emekli kesenekleri ile bunların kurum karşılıklarından oluşan borçları dikkate alınarak hazırlanan liste hazırlandığı belirtildi. Listenin bir hafta süreyle kurumun "www.sgk.gov.tr" internet sitesinde yayımlanacağı bildirildi.

ÜÇ GÜN İÇİNDE İTİRAZ HAKKI

Yönetmelik uyarınca işverenler tarafından, ilan edilen bilgilere ilanının yapıldığı tarihi takip eden üç iş günü içinde itiraz hakkı bulunduğu belirtilen açıklamada, sürenin 28 Haziran mesai saati bitiminde dolacağı kaydedildi.

Kurumun Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü (Devredilen SSK Sigorta Primleri Daire Başkanlığı'na) yazılı itiraz edilebileceği ifade edilen açıklamada, "Yapılacak inceleme sonucunda itirazın haklı olduğunun anlaşılması halinde listelerde gerekli düzeltme yapılarak aynı şekilde Kurumumuz internet sitesinde duyurulacaktır" denildi.

(ANKA)