kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

KEİ'de Karabağ krizi

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlık yaptığı toplantıda konuşan Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında Karabağ sorununa ilişkin kısa süreli gerginlik yaşandı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) 15. Yıldönümü Doruk toplantısı devlet ve hükümet başkanlarının bir araya geldiği toplantıda, Karabağ sorununa ilişkin Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan ile Aliyev arasında atışma yaşandı.

OSKANYAN: "KARABAĞ'DA YAŞAYANLAR KENDİLERİNİ KORUDU"
Oskanyan toplantıda yaptığı konuşmada Karabağ konusuna değindi. Oskanyan, Karabağ'da yaşayan halka saldırıda bulunulduğunu belirterek, "Karabağ'da yaşayanlar kendilerini hükümete karşı korumak zorunda kaldılar. Azerbaycan'dan tek istedikleri, yaşamalarına izin verilmesidir" dedi.

ALİYEV: "KARABAĞ'DA HAKLI OLMAYAN BİR İSTİLA VAR"
Oskanya'nın konuşmasını tamamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Sezer'den söz isteyerek ikinci kez konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Oskanyan'ın sözlerine "Herşeyden önce savaş bitmiş değildir ki kazanan olsun. İlk aşaması tamamlandı. Çeşitli nedenlerle geçici avantajlar elde edildi. Bu durum uzun sürmez. Bu konuda uluslararası hukuka güveniyoruz. KEİ ülkeleri, biri hariç Azerbaycan toprak bütünlüğünü takdir etmektedir. Bu konuda gerçekçiyiz. Karabağ'da haklı olmayan bir istila söz konusu. 21. yüzyılda bu durum haklı görülemez. Lütfen, tarihin çarpıtılmasına izin verilmemeli, gerçeklere gelelim" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer de, ülkeler arasındaki sorunların sağduyulu görüşmelerde çözülebilmesinden yana olduklarını kaydetti.
Azerbaycan'ın batısında, İran ile Ermenistan sınırında olan ve Azerbaycan sınırları içinde bulunan Karabağ hakkında Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun çözümlenmesi için yıllardır süren müzakereler, Türkiye'nin de arabuluculuğuyla devam ediyor.

(ANKA)