kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'de istifalar sürüyor

Yeni Haber
Mardin'in Derik ilçesinde CHP İlçe Başkanı ve Deniz Baykal'ın manevi kardeşi olarak bilinen Metina aşireti lideri Hatip Durmaz ile aşiretine bağlı 12 köyden 3 bin 200 partili CHP'den istifa edip AK Parti'ye katıldı.

Derik'e bağlı Umbarlı köyünde düzenlenen katılım törenine Ak Parti Mardin milletvekili adayları Süleyman Çelebi, Halit Demir, Cüneyt Yüksel, Veysi kaya, Gönül Begin, Ak Parti il başkanı Lokman Sinanoğlu, Metina aşireti lideri Hatip Durmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Metina aşireti lideri Hatip Durmaz, CHP'den istifa etmenin nedenini şimdiye kadar bu bölgeye verilen vaatlerin yerine getirilmemesi olarak açıkladı.

Ak Parti'ye kendilerine verilen hizmetin yanında hak ve adalete güvendiği için katıldıklarını söyleyen Durmaz, CHP lideri Deniz Baykal ile herhangi bir sorunu olmadığını belirterek, "Deniz Baykal ile manevi kardeşiz. Halkım hizmet ister aş ister. Halkımın ve aşiretimin isteği doğrultusunda Ak Parti'yi seçtim. Aşiretime bağlı 12 köyden 3 bin 200 kişi Ak Parti saflarına katıldık. Tabiki bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Bundan sonra Ak Parti için çalışacağız." dedi.

Ak Parti Mardin birinci sıra milletvekili adayı Süleyman Çelebi ise Metina aşiretinin kendisine dünyanın en büyük hediyelerinden birisini verdiğini söyledi.

Çelebi, "Bu katılım bana ve partime şeref vermiştir. Sizler saflarımıza katılmakla Ak Parti'ye olan güveni burada teyit etmiş oldunuz. Sizlere şükranlarımızı ifade ediyorum. Bundan sonra her zaman Ak Parti için hizmet edeceğiz. Bundan sonra ben sizin hizmetinizde olacağım." şeklinde konuştu.

Metina aşiretinin bir kez daha dürüstlüğünü ve mertliğini göstererek partilerine katıldığını ifade eden Ak Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, bu katılımın kendilerine güç, rakiplerine korku verdiğini belirtti.
CHP'den istifa eden Derik CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Hatip Durmaz ile 12 köy muhtarına Süleyman Çelebi ve Lokman Sinanoğlu tarafından parti rozeti takıldı.

Daha sonra yerde kurulan aşiret sofrasında davetlilere ikram yemek verildi. Yemek için 100 koyun kesildi, 1 ton pirinç kullanıldı.

CHA