kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Erdoğan nişanı yapmış İmralı'dan da çiçek gelir'

Şenol ATEŞ / TOKAT
Başbakan Erdoğan'a karşı üslubunu sertleştiren CHP lideri Baykal "PKK'nın siyasi uzantılarıyla nişanlı görünüyor. Düğününe Barzani'yi çağırır, İmralı'dan da bir çiçek gelir herhalde" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Erdoğan nişanı yapmış İmralı'dan da çiçek gelir'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında sık sık dile getirdiği, "CHP ile MHP'yi işbirliği yapıyor, birbirlerinin değirmenine su taşıyorlar" sözlerine çok sert tepki verdi. "Biz Türkiye için çalışanlarla beraber oluruz" diyen Baykal, DTP'yi kastederek, "Sayın Erdoğan PKK'nın siyasi uzantılarıyla nişanlanmış görünüyor. Düğününe herhalde Barzani Talabani'yi de çağıracaktır. İmralı'dan da bir çiçek gelir herhalde. Çıkarabilirse kendini İmralı'yı da çağırırdı" dedi. Baykal, dünkü Tokat mitingi öncesi uçakta bir grup gazeteci ile sohbet etti. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında sık sık CHP-MHP işbirliğinden söz ettiği hatırlatılınca, bir süre sessiz kaldı. Ardından, CHP'nin Türkiye karşıtı hiçbir siyaset ile yandaşlık içinde olmasına ihtiyaç olmadığını belirten Baykal şöyle devam etti: "Biz Türkiye ile çalışanlarla beraber oluruz. Türkiye için siyaset yapıyoruz. Türkiye karşıtları ile hiçbir zaman beraber olmadık. Beraber de olmayacağız. Sayın Erdoğan PKK'nın siyasi uzantılarıyla nişanlanmış gözüküyor. Nişan-nikah hesabı içinde herkesle bizi başgöz etmek istiyor. Buna gerek yok. Kendi nişanı hayırlı olsun." CHP lideri, Başbakan'ın kendi beraberliğinin ezikliği ve mahcubiyeti içinde olduğunu öne sürdü. Baykal, seçim sonrası meydana gelebilecek AKPDTP koalisyon olasılığını ima ederek "Düğününe Barzani ve Talabani'yi de çağıracaktır. İmralı'dan da bir çiçek gelir herhalde. Çıkaramayacağına göre. Çıkarabilse kendisini de çağırabilirdi" dedi.

MAZOTUN KAYNAĞI
Baykal son günlerin en tartışmalı konusu olan ve Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik "Kuru sıkı atıyor" eleştirinde bulunduğu 'mazottan ÖTV'yi kaldırma' vaadine de değindi. Mazotta ÖTV'yi kaldırmayı kendilerinin dile getirdiğini, bu hesabın ayaküstü yapılan, uydurulmuş bir öneri olmadığını belirten Baykal, kaynağını şöyle açıkladı: "Bizden daha önce bunu söylemiş kimse yok. Uzan'ın ya da bir başkasının kuyruğuna takılmadık. Biz fiyat söylemiyoruz. KDV'yi alacağız, ancak ÖTV'yi almayacağız. Denizcilik, Havacılık'ta ÖTV alınmıyorsa çiftçiden neden alınıyor? Fransa, Meksika'da mazot çiftçiye indirimli. Bizim yaptığımız mazotu pahalıya alıp çiftçiye ucuz vermek değil, çiftçiye haksız yükleme yapmamayı taahhüt ediyoruz. Zaten çiftçi belini doğrultamamış. Bayi karını, rafineri çıkışını zaten onlardan alıyoruz. Yaptığımız gönül alma veya demagoji değil." Başbakan Erdoğan'ın 2002 seçimleri öncesinde İzmir'de mazottan ÖTV ve KDV'yi kaldıracağını açıkladığını da belirten Baykal, "Bugün niye eleştiriyor" sorusuna, "Onun kıblesi değişti. O başkası için bir şeyler yapıyor" yanıtını verdi.