kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar'dan Gül'e yanıt: Seçilmediğin için dua et

Zübeyda YALÇIN/ŞANLIURFA
Dışişleri Bakanı Gül'e Şunlıurfa'dan yanıt veren Ağar, "Devletin başına gelseydin, altından nasıl kalkacaktın. Sana iyilik yapıldı. Otur bunun için Allah'a dua et" dedi..
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar memleketi Elazığ'da, "Erkeklik mertlik, yiğitlik, korkmadan Meclis'e gelip oturmaktı" diye kendisine yüklenen Dışişleri Bakanı Gül'e Şanlıurfa'dan yanıt verdi. Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda dün vatandaşlara hitabeden Ağar, "Erkeklik mertlik" diyerek Gül'ün milleti kendisine güldürdüğünü söyledi. Ağar, "Türkiye çok yiğit dışişleri bakanları gördü. Sende ne gördü? Askerin başına çuval geçirme sende görüldü. Soykırım kanunları senin bakanlığında çıktı. Sen Türkiye tarihinin gördüğü en düşük dışişleri bakanlarından birisin. Bir de devletin başına gelseydin, bunun altından nasıl kalkacaktın? Sana iyilik yapıldı. Otur bunun için Allah'a dua et" diye konuştu.

TEK TEK ADAY TANITMADI
Cumhurbaşkanı seçim sürecini de anlatan Ağar şöyle devam etti: "Dinimizde bir söz vardır. 'Kibirliye kibretmek sadakadır' diye. Öyle bir kibir içindeydiler ki bunlara sadaka vermek zorunda kaldım. 4-5 adayım var demedi. Partisinden seçilebilecek kişileri seçtirmedi. Sen bu ülkede padişahlık mı var sanıyorsun?" Yargıtay'ın hakkındaki cezayı onadığı ve Ankara'da yürütülen çete soruşturmasında adı geçen Sedat Bucak bir konvoy oluşturarak Ağar'ı havaalanında karşıladı. Konuşması boyunca da seçim otobüsü üstünde, Ağar'ın arkasında yer aldı. Ağar birçok yerde adayları tek tek tanıtmasına rağmen Şanlıurfa'da bunu yapmaması dikkat çekti. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Bucak, "Yargıtay'ın verdiği karar önemli değil. Benim aday olup olmamam da önemli değil. Ben DP'liyim. Bundan sonra da partim için çalışacağım" dedi.