kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Manavgat'ta sıcak hava üzüm bağlarını olumsuz etkiliyor

CHA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Manavgat'ta sıcak hava üzüm bağlarını olumsuz etkiliyor
Bunaltıcı sıcaklar Antalya'nın Manavgat ilçesinde üzüm bağlarını da vurdu. Üç gündür turizm beldesi Manavgat'ı etkisi altına alan sıcak hava, üzüm bağlarını olumuz etkiliyor. Ziraat mühendisleri meyveye duran üzüm salkımlarında kararmaların oluşması ve porsüme meydana gelmesini aşırı sıcak havaya bağlıyor.

Turizm beldesinde üzüm salkımlarının, güneş çarpmasından ötürü karararak meyveye duramadığı belirtildi. Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, 25 Haziran'dan itibaren sıcak havalardan olumsuz etkilenen meyve ve sebze ile ilgili geniş çaplı araştırma yapacak.

Tarlasına ektiği sebze ile diktiği fidandan zarar gören çiftçilerden telefonlar almaya başladıklarını belirten Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, bitkide oluşan durumu laboratuvar tahlillerinden geçirmeden bir değerlendirme yapılamayacağını söyledi.

Sadık Ay, "Sıcak havalar insanları nasıl olumsuz etkiliyorsa, bitkileri de etkilecektir. Manavgat'ta üzüm bağlarında meyvenin solması ile ilgili geniş çaplı araştırma yapacağız. Biz gerçekten meyve ağaçı aşırı sıcaktan mı zarar görmüş, yoksa bir hastalıktan mı öğrenmek istiyoruz. Bir hastalıktan oluşmuş ise de acil önlemini almamız gerekir. Bunun için geniş çaplı araştırma yaparak, tahil sonuçlarına göre hareket edeceğiz" dedi. Üretici Mustafa Ünal, kendisinin ve bazı çiftçilerin üzüm bağlarında meyvede kararma meydana geldiğini söyledi.