kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Savaştan beter

Yeni Haber
Trafik canavarı son 7 yılda 22 bin can alırken, meydana gelen kazaların maddi hasarı ise 7 milyar YTL'yi buldu. 3 milyon 540 bin 740 trafik kazası yaşanırken bu kazalarda da 786 bin kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı'nın CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in soru önergesine verdiği yanıt, Türkiye'nin trafik canavarı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Önergeye verilen yanıtta hızlı kentleşme ve beraberinde yaşanan ulaşım ve altyapı sorunları, taşıt ve sürücü sayısındaki artışın trafik sorununu da beraberinde getirdiği kaydedildi. Son yıllara ilişkin trafik kazaları konusunda istatistiksel bilgilere yer verilen yanıtta, Türkiye genelinde son 7 yılda 3 milyon 540 bin 750 trafik kazasının yaşandığı bildirildi.

22 BİN KİŞİ TRAFİK CANAVARI KURBANI

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, son 7 yılda yaşanan trafik kazalarında 22 bin 623 kişi yaşamını yitirirken, yaralananların sayısı ise 786 bin 534 oldu. Yapılan hesaplamalar trafik kazalarındaki can kaybının yanı sıra maddi hasarın da büyük olduğunu ortaya koydu. Buna göre, son 7 yılda trafik kazalarının faturası 4 milyar 185 milyon YTL'yi buldu.

YOL VE SÜRÜCÜ HATALARI KAZA NEDENİ

Yapılan incelemelere göre ise trafik kazalarının oluş yerlerine bakıldığında, genellikle cadde ve sokaklar, devlet yolu, il yolu ve otoyollar ilk sırada yer alıyor. Sürücü hataları arasında da arkadan çarpma, doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma ve kavşaklarda geçiş önceliğine uymama gibi trafik ihlalleri trafik kazalarına yol açıyor.

(ANKA)