kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Melike Ömeroğulları (sağda en başta) ile internet üzerinden edindiği Gaziantepli "kardeşi" Mukaddes ve ailesi arasında, çok sıcak bir bağ kuruldu.

70 bin öğrenciye 'e-kardeş'

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ
İstanbul'da yaşayan fotoğraf sanatçısı Cengiz Tünay'ın bir internet sitesi kurarak başlattığı "Kardeşini Seç" kampanyasına katılım çığ gibi büyüyor. Tünay'ın "Kardeşten kardeşe uzanan bir gönül bağı" oluşturma parolasıyla kurduğu www.kardesinisec.com sitesi sayesinde 74 ilde, 70 bin kadar öğrenciye eğitim kardeşi bulundu. Siteden yardıma muhtaç bir öğrenciyi kendilerine kardeş seçen gönüllüler, öğrencinin eğitim masraflarına da katkıda bulunuyor.

BİRİNCİLİK DİYARBAKIR'DA...

Yoksullara yardım için açılan siteyi bu güne kadar 5 milyon 938 bin 704 kişi ziyaret etti. Hedeflerinin 1 milyon çocuğa, 1 milyon kardeş olduğunu söyleyen Cengiz Tünay ise, "Dünyanın bir çok ülkesinden de çok sayıda kişi, kardeş seçti. Japonya, Kore, Kanada, Amerika, İngiltere, Almanya ve Yunanistan bunlardan bazıları" dedi. Sitede en fazla kardeş seçilen il ise 10 bin 280 öğrenci ile Diyarbakır oldu.