kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1 YILDA 700 BİN $ CİRO BEKLİYOR Brezilya’nın Sao Paulo kentinde şube açan Köşebaşı, buraya 500 bin doların üzerinde yatırım yaptı. 200 metrekalik alanda kurulu restoran, 80 kişiye hizmet verecek. Köşebaşı, ilk yıl sonunda 700 bin dolar ciro bekliyor.

Brezilya'dan talep geldi Sao Paulo 'Köşebaşı' oldu

SİNAN ÖZEDİNCİK
Köşebaşı, restoranlarında 12 yıllık tecrübesini yurtdışına taşıyor. İlk restoranını Atina'da açan Köşebaşı, Brezilya'da 50 şube açacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Brezilya'dan talep geldi Sao Paulo 'Köşebaşı' oldu
Tıme dergisi ve Cool Restaurants tarafından" İstanbul'un en iyi kebap restoranı", Conde Nast Traveler'ın da dünyanın en iyi 50 restoranı arasında gösterdiği Köşebaşı, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde restoran açtı. Restoranın yurtdışı açılımlarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Mert Aşkın talebin, Brezilyalı ortaklarından geldiğini söyledi. Brezilya'daki kısa vadeli hedeflerinin beş şube ile marka bilinirliğini sağlamak olduğunu belirten Aşkın, orta vadede aralarında Rio ve Salvador'un da bulunduğu farklı şehirlerde 50 şube açacaklarını dile getirdi. Brezilya'nın en popüler kenti olan Sao Paulo'da ikinci restoranı önümüzdeki ay açacaklarını anlatan Aşkın, "Brezilyalı ortaklarımızdan biri Türkiye ile ticaret yapıyor. Dolayısıyla yılın belirli zamanlarında İstanbul'a geliyor. Bu gelişleri sırasında bir akşam tesadüfen Köşebaşı'nda yemek yiyiyor ve çok memnun kalıyor. Hemen sonrasında da bizimle temasa geçtiler ve süreci başlattılar" diye konuştu. Restorana yapılan yatırımın, 500 bin dolardan fazla olduğuna değinen Aşkın, 200 metrekarelik alanda 80 kişiye hizmet verildiğini söyledi.

DEKORASYONDA TÜRK MOTİFİ

Restoranın dekorasyonunda Türk motifleri kullandıklarına değinen Aşkın, özellikle çinilerin büyük ilgi çektiğini dile getirdi. Dekorasyonun Mimar Esen Talu, tarafından yapıldığını anlatan Aşkın, şöyle konuştu: "Mekânda, tüm şubelerimizde olduğu gibi sadelik, netlik ve özgünlük hakim. Türkiye'deki şubelerimizden farklı olarak akşam iş çıkışı saatlerinde bar üzerine konumlanmış bir DJ, canlı müzik yapıyor." Sao Paulo'daki ortaklarıyla aralarında bir "master franchising" olduğunu da belirten Aşkın, bu anlaşma çerçevesi içinde Brezilya'da açılacak şubeler için kendilerini temsil etme yetkisi verdiklerini ifade etti.