kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başkan Şimşek: İlçemizde ilk kez böyle olay oldu.

Tecavüzcüyle, CD kiralarken tanıştılar

İlhan DEMİRCİOĞLU / MERKEZ
Çorum'un Bayat ilçesinde tecavüze uğradıkları belirtilen 5 liseli kızın, tutuklananlar arasında bulunan CD dükkânı sahibi bir kişiyle, CD kiralarken tanıştıkları ortaya çıktı..
Çorum'un Bayat ilçesinde 5 kız çocuğuna tecavüz olayının patlak vermesinin ardından ilçede kimsenin ağzını bıçak açmazken, Belediye Başkanı Mehmet Şimşek, ilçenin tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşı karşılaştıkarını söyledi. Kızların ise, tutuklananlar arasında bulunan CD dükkânı sahibi olan kişi ile CD kiralarken tanıştıkları öğrenildi. Olayla ilgili 3 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartıldığı, firarda olan bu kişilerin arandığı öğrenildi. İddiaya göre Cumhuriyet İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi olan Z.T., (15) annesi S.T.'ye ilçede garsonluk yapan evli ve bir çocuk babası E.Ş. (25) tarafından fiili livata yoluyla tecavüze uğradığını söylemesi üzerine anne E.Ş.'yi işyerine giderek, ruhsatsız tabanca ile yaraladı. Ardından Z.T.'nin okul arkadaşları olan D.K. (15), S.Ş. (15), E.G. (15) ve D.G. (15) de fiili livataya uğradıklarını söyledi. Kızların ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı. Sağlık kontrolünde ise kızlardan sadece E.G.'nin tecavüze uğradığı belirlendi. Ancak Adli Tıp Kurumu doktorları "Fiili livata olaylarında 4 gün geçtikten sonra tecavüzün tespit edilmesi mümkün değil" dedi. Z.T.'nin de yaklaşık 6 ay önce tecavüze uğradığını söylediği öğrenildi.

KAMU GÖREVLİSİ YOK
Kızlardan üçünün babasının şehir dışında çalıştığı öğrenilirken, kızların tutuklananlar arasında bulunan CD dükkânı sahibi bir kişi ile CD kiraladıkları sırada tanıştıkları belirlendi. Polis yetkilileri tutuklananlar arasında manifaturacı, ayakkabıcı ve esnaf olan kişilerin bulunduğunu ancak hiçbir kamu görevlisinin bulunmadığını belirtti. Bayat Belediye Başkanı Mehmet Şimşek de, büyük üzüntü duyduklarını beliterek şunları söyledi: "Bu olaya maruz kalanlar, aile bağları sağlam olmayan, bir takım maddi ya da manevi desteklerle kandırılmaya müsait insanlar. Tabii ki ne olursa olsun bu tür olayın yaşanmaması gerekiyor. Esnafın isminin karışması da büyük talihsizlik."