kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üretimde çalışma saatleri arttı

Yeni Haber
Türkiye'de bu yılın birinci çeyreğinde (Ocak-Şubat-Mart), bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla imalat sanayinde, üretimde çalışanların sayısında yüzde 2,5 ve çalışılan saatte yüzde 3,5 artış kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), ''İmalat Sanayi Üretimde Çalışanlar, Üretimde Çalışılan Saat Endeksi 2007 yılı Birinci Dönem'' sonuçları açıklandı. Bu yıl birinci dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre devlet sektöründe üretimde çalışanların sayısında yüzde 2,9 azalma, özel sektörde ise yüzde 2,9artış görüldü.

Söz konusu dönemde üretimde çalışılan saat sayısı da bir önceki yılın aynı dönemine göre devlet sektöründe yüzde 3,2 azalırken, özel sektörde yüzde 3,8 arttı.

SEKTÖRLERDEKİ DURUM

Devlet sektöründe imalat sanayinde bu yılın birinci çeyreğinde, üretimde çalışan sayısında en fazla azalma yüzde 35 ile kağıt ve kağıt ürünleri imalatında görüldü.

Bunu yüzde 31 azalma ile metal eşya sanayi (makina-teçhizat hariç) imalatı ve yüzde 12,1 ile de kimyasal madde ürünleri imalatı izledi. Aynı dönemde çalışan sayısının en fazla arttığı sektör ise yüzde 22,2 ile tekstil ürünleri imalatı oldu.

Özel sektörde ise çalışan sayısında en fazla azalma yüzde 16,5 ile radyo, tv haberleşme cihazları imalatında görülürken, bunu yüzde 8,2 azalma ile basım, yayım imalatı izledi.

Özel sektörde çalışan sayısında en fazla artış yüzde 12,5 ile elektrikli makina cihazları imalatında kaydedildi.

AA