kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tek beyanname dönemi

Yeni Haber
IMF'ye sunulan niyet mektubunda yapısal kriter olarak yer alan düzenlemeye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı için birleştirilmiş vergi formu oluşturulacak. Böylece tek beyanname ile iki ayrı kuruma bildirim yapılmış olacak. TÜRMOB tarafından hazırlanan ekonomik rapora göre, bu düzenleme 2007 sonuna kadar yaşama geçirilmiş olacak.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından hazırlanan Haziran ayı ekonomik raporunda vergi sistemindeki gelişmeler değerlendirildi. Raporda, vergi ve sosyal güvenlik için tek beyanname uygulamasına geçilmesi ile birlikte, yıllardır önemli bir sorun olan her kuruma ayrı beyanname verme döneminin sona ereceğine dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı için birleştirilmiş vergi beyannamesi uygulamasına ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi;

Bu beyan ile her iki kuruma ayrı ayrı beyanda bulunma dönemi kapanacak. Düzenlemenin Aralık 2007 sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

IMF'YE SÖZ VERİLDİ

Mayıs ayında IMF'ye verilen niyet mektubunda da yer alan yapısal koşullar arasında bu düzenleme de yer aldı. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasında oluşturulacak komite, işbirliğinin geliştirilmesi ve bilgi paylaşımının güçlendirilmesi amacıyla çalışma yapacak. Bu komite, birleştirilmiş vergi beyannamesi formunun 2007 yılı sonuna kadar uygulamaya girmesini sağlayacak.

(ANKA)