kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz

'Şubeler açarak orta ölçekli bir banka olmayı hedefledik'

Albaraka Türk Genel Müdürü Büyükdeniz, halka arz ile elde edilecek gelir sayesinde bankanın sermayesinin güçlendirileceğini ve kredi hacminin artırılacağını söyledi..
Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, halka arzdan gelecek kaynağı büyüme amaçlı kullanmak istediklerini dile getirerek, "Önümüzdeki yıllarda şube sayımızı artırarak orta ölçekli bir banka konumuna gelme anlamında bir büyüme stratejisi belirledik. Bu kaynakları tümüyle büyüme amaçlı kullanacağız'' dedi. Büyükdeniz, halka arz dolayısıyla bir roadshow başlattıklarını, tüm küresel pazarlardan talep gelmesini beklediklerini ifade ederek, halka arz sonrası şu anda yüzde 67 olan büyük ortağın hissesinin yüzde 54'e, yüzde 9.8 olan İslam Kalkınma Bankası'nın payının ise yüzde 7.8'e gerileyeceğini bildirdi.

170 MİLYON $ BEKLENİYOR
Türk ekonomisinde çok temel bir sorun görmedikleri için seçim ortamının Albaraka gibi bir kurumun halka arzında sorun yaratmayacağını düşündüklerini belirten Büyükdeniz, "Her halükârda bu talebi seçim öncesi ya da seçim sonrası yaratabileceğimizi düşünüyoruz. Seçim konusu bu anlamda çok önemsediğimiz bir konu olmadı'' dedi. Albaraka Türk, 20-21-22 Haziran tarihlerinde talep toplayarak gerçekleştirileceği halka arzında hisse başına 3.6-4.1 YTL fiyat aralığından yaklaşık 150 ila 170 milyon dolar arasında gelir bekliyor. Halka arzda bankanın halen 215 milyon YTL olan ödenmiş sermayesi ihraç edilecek 54.5 milyon YTL nominal değerli hisselerle birlikte 269.5 milyon YTL'ye ulaşacak. Büyükdeniz, bankanın sermaye yeterlilik rasyosuyla ilgili bir soru üzerine, "Halka arz sonrasında özkaynaklarımız güçleneceği için sermaye yeterlilik rasyomuz yüzde 23 düzeyine ulaşacak" dedi. Finans Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki 43 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyumla yapılacak halka arz sonrasında bankanın halka açıklık oranı yüzde 20.22 olacak. Ek satış hakkının kullanılması durumunda bu oran yüzde 20.57 olacak. Ana ortaklardan Albaraka Grup'un sağladığı 20 milyon dolarlık bir nakit kaynak ile ek satış hakkının kullanılmasından gelen yaklaşık 3 milyon dolarlık kaynaktan olan 23 milyon dolarlık bir finansman da 29 Haziran'daki ilk İMKB kotasyonun sonraki 30 gün içinde Finans Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılabilecek. Halka arzın yüzde 63'ü yabancı yatırımcılara, yüzde 37'si ise yerli yatırımcılara tahsis edildi.
Haberin fotoğrafları