kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
(Soldan sağa) Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak, Budget Avrupa Başkan Yardımcısı John McNicholas ve Budget, Birmot, Otokoç ve Avis Genel Müdürü Cenk Çimen.

Koç oto kiralamada Budget'la vites büyüttü

Koç araç kiralama şirketi Avis'ten sonra Budget'ı da bünyesine kattı. Durak: "Araç kiralamada atılım yapmak istiyoruz"..
120 ülkede 150 bin adetlik araç filosuyla dünyanın en büyük üçüncü araç kiralama şirketi olan Budget, Türkiye'deki faaliyetlerini Koç Holding bünyesi altında gerçekleştirecek. Böylece Koç Holding Avis'ten sonra Budget'ı da bünyesine katarak araç kiralama operasyonunu genişletmiş oldu. Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak, Koç Holding'in cirosunun son 5 yılda 5.5 kat arttığını, bu büyüklük ile dünyada önemli bir yere yükseldiklerini bildirdi. Bu dönemde Koç topluluğunun stratejik planını yeniden gözden geçirdiğini, enerji, dayanıklı tüketim malları, otomotiv ve finans olmak üzere 4 ana sektörde odaklanmayı planladıklarını vurguladı. Durak, araç kiralama sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğünü, Koç Holding olarak geleceğini açık gördüklerini vurguladı. Avrupa'da otomotiv üreticileri ile araç kiralama şirketlerinin birbirleri ile yakın çalıştıklarını söyleyen Durak, "üretim yapan fabrikalarımız, perakendecilik ve araç kiralama işi yapan şirketlerimiz var. Bu zincirin araç kiralama işini daha kuvvetli hale getireceğine inanıyoruz. Bu nedenlerle araç kiralama alanında atılım yapmaya karar verdik" dedi.