kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ortadoğu'da başarı için anahtar ülkemiz Türkiye

MAHMUT SANCAK
Huawei Pazarlama Müdürü Xu, Ortadoğu'daki başarılarının Türkiye'ye bağlı olduğunu belirterek, "Türkiye anahtar ülke. Orada başarılı olursak toplam ciromuz artacak" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ortadoğu'da başarı için anahtar ülkemiz Türkiye
Çinli telekom altyapı ve cep telefonu üreticisi Huawei düzenlenen basın toplantısında önümüzdeki dönemde global ölçekte yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi. Şirket adına açıklamalarda bulunan Huawei Pazarlama Müdürü Eric Xu, Türkiye'nin Huawei açısından daima önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Ülke hem nüfus hem de sahip olduğu diğer nitelikleri bakımından bizim ölçülerimize göre önem sıralaması bakımından en üst sırada bulunuyor" dedi. Önümüzdeki dönemlerde ciro artışlarını gelişmekte olan ülkelere yapacakları yatırımlarla sağlamayı planladıklarını söyleyen Xu, bu plan çerçevesinde Türkiye'nin büyük öneme sahip olduğuna işaret etti.

BAŞARI TÜRKİYE'YE BAĞLI
Xu şunları söyledi: "Ortadoğu bölgesinde hemen her ülkeyle olumlu ilişkilerimiz var. Ancak Türkiye'de ki bazı operatörlerle yürüttüğümüz görüşmeler bizim için büyük önem taşıyor. Bölgede hayata geçmesini planladığımız bazı önemli gelişmelerin ilk olarak Türkiye üzerinden hayata geçeceğini düşünüyoruz. Şu ana kadar Ortadoğu bölgesinden elde ettiğimiz kazanç toplam ciromuzun ancak 15'te 1'ini meydana getiriyor. Bu rakamı kısa sürede yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye bölgedeki başarımız konusunda anahtar ülke. Eğer orada başarılı olursak Ortadoğu üzerinden elde ettiğimiz gelirimiz de hızla yükselişe geçecek. Bu nedenle Türkiye'de mutlaka iş yapmak istiyoruz ve önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu yönde önemli gelişmeler olacağına inanıyoruz."

BÜYÜK POTANSİYEL VAR
Türkiye'de özellikle ikinci ve üçüncü nesil mobil iletişim altyapısı konusunda büyük potansiyelin olduğuna işaret eden Xu, Türk operatörlerle yakın ilişki içerisinde olduklarına değinerek üçüncü nesil konusunda mutlaka bir altyapı kurmak istediklerini, bu rakamın birden fazla da olabileceği vurguladı.